19 / 04 / 2024

Yılanlı Köprüsü'nün defineciler tarafından tahrip edildiği öne sürüldü!

Yılanlı Köprüsü'nün defineciler tarafından tahrip edildiği öne sürüldü!

Yılanlı Köprüsünün defineciler tarafından tahrip edildiği öne sürüldü. Cumhuriyet Meydanında bulunan köprünün ayak kısmında, yaklaşık bir insan boyundaki taşın yerinden söküldüğünü fark eden vatandaşlar polise haber verdi...



Tokat'ın Niksar ilçesinde Roma dönemine ait Yılanlı Köprüsünün defineciler tarafından tahrip edildiği öne sürüldü.


Cumhuriyet Meydanında bulunan köprünün ayak kısmında, yaklaşık bir insan boyundaki taşın yerinden söküldüğünü fark eden vatandaşlar polise haber verdi. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olay yerinde inceleme yaptı. 


Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Roma dönemine ait olan eserlerin tahrip edilmesini üzüntüyle karşıladığını söyledi.


Bu zararın giderilmesi için Tokat Müzeler Müdürlüğü'ne gerekli girişimlerde bulunduklarını ifade eden Yadigar, "Böyle kıymetli eserlerin defineciler tarafından tahrip edilmesi gerçekten insanlığa sığmaz. Niksar'a zarardır. Bu yapılan tarihe büyük bir ihanettir. Define arayacağım diyerek böyle güzel ve kıymetli köprümüze zarar vermek Niksar'a da zarardır. Bu olayın yaşanmasından dolayı bizler çok üzgünüz" diye konuştu.


AA


Geri Dön