16 / 04 / 2024

Yılbaşı sonrası konut fiyatları artabilir!

Yılbaşı sonrası konut fiyatları artabilir!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, konut almak için en uygun zaman olduğunu ve konut alıcılarının acele etmeleri gerektiğini söyledi. 




Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş emlak sektörü hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Deniz Karataş açıklamalarında inşaat demirine 11 ay da gelen yüzde 70 artış, döviz kaynaklı enerji maliyetleri olmak üzere diğer tüm inşaat maliyetlerindeki artışa dikkat çekti. 

 

Karataş " Tüm bunların yanında işçilik giderlerinde de yaşanan artışa rağmen inşaat yatırımcısı , hali hazır da var olan üretilmiş konut fiyatlarına bunu yansıtmadığı görülüyor. Ekonomimizdeki iç talep canlanması ve büyüme trendinin yükselişe geçmesi nedeniyle yatırım yapmak isteyen vatandaşlar için yatırım ibresinin en uygun zaman diliminin bugünler olduğuna işaret etmektedir” dedi.

 

Karataş, “Yılbaşı öncesi yatırım en doğru düşünce olacaktır. Var olan projeler eski maliyetler ile üretildiği için bugünlerde fiyatlar uygun, ama şimdilik. Son üç ay inşaat maliyetleri bir önceki aya göre yüzde 22.1 oranında, işçilik ücretleri ise 11.9 oranında arttı. Bu sonuçlara rağmen vatandaşlarımız hiç çekinmeden, korkmadan konutta yatırımı düşünebilir. Yılbaşı sonrası inşaat proje yatırımcılarının sırtlarındaki bu ağır yükü taşıyamayacaklarını düşündüğümüz için konut fiyatların da 2017’ye göre fiyat yükselmeleri söz konusu olabilecektir” dedi.
 


Geri Dön