19 / 04 / 2024

Yılbaşında 2 binden fazla kişi seyahat edecek!

Yılbaşında 2 binden fazla kişi seyahat edecek!

Setur, bu sene yeni yıla farklı noktalarda girmek isteyen seyahat severlere cazip yurtiçi ve yurtdışı seçenekleri sunuyor. Bu yıl yılbaşında yurtiçinde ve yurtdışında 2 binden fazla kişinin seyahat etmesi bekleniyor.



Setur Yurtçi ve Yurtdışı Turlar Müdürü Yeşim Özaltay, yılbaşının perşembe gününe denk gelmesi sebebiyle tatilcilerin, yılbaşını cuma günüyle birleştirdiğini kaydederek, hem yurtiçi hem de yurtdışı rezervasyonlarına taleplerin yoğun olduğunu söyledi. Yurtiçinde en çok tercih edilen bölgelerin Bolu Kartalkaya, Uludağ, Antalya ve Kıbrıs olduğunu dile getiren Özaltay, "Oteller, gala programları ile öne çıkıyorlar. Balo ve eğlence programlarının dikkat çektiği Antalya ve Kıbrıs için uçaklardaki doluluk oranı artmadan ve fiyatlar yükselme Yeşim Özaltay den rezervasyon yapılması gerekiyor" dedi. Yurtiçinde yaklaşık 1000 misafir ağırlayacak olan Setur'un paket fiyatlarının iki kişilik ailelerde 1000 TL ile 6 bin TL arasında değiştiğini aktaran Özaltay, yılbaşı tatilinde, yurtdışı seyahatlerinde en çok tercih edilen rotaların Viyana, Paris, Barselona, Roma ve New York olduğunu dile getirdi. 


Gemi turlarında ise Karayipler ve 14 günlük Akdeniz programları en çok tercih edilenler turlar arasında yer aldığını ifade eden Özaltay, "Setur'un yurtdışı turlarının fiyatları 657 Avro ilee 1997 Avro arasında değişiyor. Yılbaşı tatili süresince gemi ile 330, yurtdışı turlarında ise yaklaşık 700 kişinin seyahat etmesini bekliyoruz. Yılbaşını şehir dışında geçirmeyi düşünenlerin hızlı hareket etmesi gerekiyor" diye konuştu. 

Cumhuriyet


Geri Dön