29 / 03 / 2024

Yıldırım Mevlana Mahallesi'ndeki dönüşümde son durum!

Yıldırım Mevlana Mahallesi'ndeki dönüşümde son durum!

MHP Yıldırım ilçe Başkanı Erkan Subaşı, 2013 yılında Mevlana Mahallesi'nde yapımına başlanan fakat hala bitirilemeyen kentsel dönüşüm inşaat alanını yerinde gezerek aşağıdaki açıklamaları yaptı.



MHP Yıldırım ilçe Başkanı Erkan Subaşı, 2013 yılında Mevlana Mahallesi'nde yapımına  başlanan fakat hala bitirilemeyen kentsel dönüşüm inşaat alanını yerinde gezerek aşağıdaki açıklamaları yaptı. 


Dönemin başbakanın da katıldığı, 17.08.2013'de temel atma töreni düzenlenen bu projenin bütün Bursa'ya örnek olacak kentsel dönüşüm projesi olduğu söylendi. Hatta bu projenin bitirilmesi noktasında zamanın başbakanı kefil oldu ve Mevlana Mahallesindeki vatandaşlarımıza bu projenin bitirileceğine dair söz verdi. Sonra ne oldu; bütün Bursa'ya örnek olacağı iddia edilen bu proje ortada kaldı" dedi. 


'TERK EDİLMİŞ BULDUK'


Verilen sözlerin tutulmadığını ve AK Parti'nin bir kez daha sınıfta kaldığını belirten Subaşı, "İlçe Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla ve meclis üyelerimizle yerinde yapmış olduğumuz incelemeler sonucunda, inşaat alanın terk edilmiş bir vaziyette olduğunu, camlarının kırıldığını, inşaat malzemelerinin dağınık bir vaziyette olduğu, çimento torbalarının taşlaştığını, virane bir görüntü olduğunu, en önemlisi de; inşaat alanında açılan kuyuların çevresinde güvenlik tedbirleri alınmadığı için çok büyük tehlike arz ettiğini üzülerek gördük" diye konuştu.

 

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye de çağrıda bulunan MHP Yıldırım İlçe Teşkilatı, kendisinin duruma bir an önce el koymasını aksi halde onun da bu enkaz noktasında suçlu olacağını belirtti.


Bursa Kent



Haber Gazete Bursa'da şu şekilde yer aldı;


Yıldırım ilçesinde başlatılan ve Türkiye'ye örnek gösterilen Kentsel Dönüşüm çalışmaları, planların mahkeme kararlarıyla iptal edilmesi üzerine kaderine terk edilmiş gibi duruyor. 


Vatandaşlar, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan ve çalışması başlatılan kentsel dönüşüm için 2 yıl süre verilmesine rağmen, temel töreninden bu yana 2,5 yıl geçmesine rağmen. Binaların terk edilmiş kent görüntüsü vermesinden şikayetçiler. 


Konuyla ilgili açıklama yapan MHP Yıldırım ilçe başkanı Erkan Subaşı, Mevlana Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm konutlarında incelemeler yaparak, camı çerçeveleri kırılmış olan konutlarla ilgili mevcut belediye yönetiminin projeye sahip çıkmaması olduğunu iddia etti. 


Gazete Bursa


Geri Dön