19 / 04 / 2024

Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi 2014'te faaliyete geçirilebilir!

Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi 2014'te faaliyete geçirilebilir!

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi Projesi ile ilgili Vali Zübeyir Kemelek, İnşaatların hızlı ilerlemesi halinde 2013 sonunda ve 2014 kışında tesisin küçük bir bölümünü faaliyete geçirebiliriz şeklinde konuştu.




Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi projesine ilişkin, ''İnşaatların hızlı ilerlemesi halinde 2013 sonunda ve 2014 kışında tesisin küçük bir bölümünü faaliyete geçirebiliriz'' dedi. 

     Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi ve İl Halk kütüphanesi projeleri kapsamında yapılanlar ve yapılacaklar konusunda İl Özel İdaresi'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda ilk olarak projelerle ilgili sunum gerçekleştirildi. 

     Vali Zübeyir Kemelek, sunum sonrasında yaptığı konuşmada, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin plan, proje ve tahsis kısımlarının tamamlandığını bildirdi. Bundan sonra yapılacak işlerin somut yatırımlardan oluşacağını, mevsimin el verdiği günlerden itibaren işlerin başlayacağını ve kış süresinde de kamulaştırma işlemlerinin tamamlanacağını belirten Kemelek, ''Bölgenin rakımı oldukça yüksek. İnşaatların hızlı ilerlemesi halinde 2013 sonunda ve 2014 kışında tesisin küçük bir bölümünü faaliyete geçirebiliriz'' dedi. 

     Sivas'ın kış sporlarına uzak bir şehir olmadığını, 1940'lı yıllarda bölgede açılan kayak kulüplerinin olduğunu anımsatan Kemelek, hayata geçirildiğinde, şehrin projeyle iftihar edeceğini vurguladı. 

     Kemelek, yol çalışmalarının başladığını ve çalışmaların birkaç yıl süreceğini ifade ederek, yolların Sivas'taki diğer turizme alanlarına da bağlanacağını aktardı. Projeyi kısa sürede tamamlamaya çalışacaklarını dile getiren Kemelek, şunları kaydetti: 

     ''Proje için yapılan ödenek 10 milyonun üzerinde. Bütün amacımız Sivas'ın gelişimine katkıda bulunmak. Yapılan merkezde hem kış aylarının hem de yaz aylarının çok iyi değerlendirilmesi gerek ve tesis yaz aylarını da en iyi şekilde değerlendirmek üzere dizayn ediliyor. Yıldız Dağı 2-3 yıl sonra daha farklı bir tesis olacak.'' 

     Yapılması planlanan İl Halk Kütüphanesi projesine de değinen Kemelek, buranın klasik bir halk kütüphanesi olmayacağını, günümüzün elektronik ortamda kitap okuma faaliyetlerine uygun olarak yapılacağını belirtti. Her türlü sanatın sergilenmesine uygun bir mekanın hazırlandığını ifade eden Kemelek, herkese hitap edecek bir yer oluşturulduğunu söyledi. Kemelek, projeyle ilgili en kısa sürede ihaleye çıkaracaklarını bildirerek, ''Sivas'ı daha iyi yerlere taşımakla mükellefiz'' diye konuştu. 

     Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül ise, Sivas'ın marka kent olma özelliğine sahip bir şehir olduğunu ve bu özelliklerinin hayata geçirilmesi için her iki projenin ilgili bakanlıklarca onaylandığını söyledi. Gül, projeleri en kısa zamanda hayata geçirip hizmete sunacaklarını aktardı. 

     

     -Tesis ve kütüphane- 

     

     Proje kapsamında, kış sporları merkezine 4 mekanik tesis (1 teleski, 2 telesiyej ve bir babylift), bin 750 yatak kapasiteli 4 turizm tesisi ile 5 günübirlik tesisin kurulacağı, 1 kayak evi, 350 otomobil ve 15 otobüs park alanıyla çeşitli sosyal tesislerin bulunacağı belirtildi. Ayrıca yaz ayları faaliyet programlarında, spor kampları, dağ yürüyüşü, at binme, yamaç paraşütü gibi aktivitelerin olacağı aktarıldı. 

     Kütüphanenin, 7 bin 786 metrekare alana kurulacağı, bodrum, zemin, 1 ve 2. katlardan oluşacağı ve 750-800 kişiye hizmet vereceği kaydedildi. 

     Toplantı sonunda Vali Zübeyir Kemelek ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını yanıtladı. 

     Toplantıya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü de katıldı. 


AA


Geri Dön