28 / 03 / 2024

Yılmaz Tunç'tan Ulus Devlet Hastanesi'ne inceleme!

Yılmaz Tunç'tan Ulus Devlet Hastanesi'ne inceleme!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, bu yıl hizmete giren Ulus İlçe Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu. Tunç, hastanedeki inceleme gezisinde hastaları da ziyaret ederek onlara acil şifalar diledi.



AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, bu yıl hizmete giren Ulus İlçe Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu. İnceleme gezisinde Tunç'a Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, İl Genel Meclisi Üyesi İrfan Ekmekçi de eşlik etti. İnceleme esnasında Ulusluların daha kaliteli sağlık hizmeti alabilmesi için başlattıkları hastane inşaatının kısa sürede tamamlandığını ifade eden Yılmaz Tunç, hastanenin bin 200 metrekare oturum alanına ve 3 bin 211 metrekare kapalı alana sahip olduğunu Hastanenin Kumluca Aile Sağlığı Merkezi ile beraber toplam 5,2 milyon TL'ye mal olduğunu söyledi.

TESİSLER BU YILKİ YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Modern mimarisi ve konforlu odaları ile hizmete başlayan Ulus İlçe Devlet Hastanesinde yaptığı incelemelerin ardından açıklama yapan Tunç, Bartın'da her alanda olduğu gibi sağlık alanında da büyük yatırımlar yaptıklarını ifade etti. Milletvekili Tunç, 2016 yılı yatırım programına da Bartın'a 6 yeni sağlık tesisini aldıklarını belirterek, bu kapsamda Bartın Halk Sağlığı Merkezi binası, Kaşbaşı Aile Sağlığı Merkezi, Kozcağız Entegre Sağlık Tesisi ek binası, Kumluca Zafer Aile Sağlığı Merkezi,  TOKİ  Aile Sağlığı Merkezi ve Amasra İlçe Hastanesi'nin inşaatlarına bu yıl içerisinde başlayacaklarını belirtti.

"SON 2 YILDA 12 SAĞLIK TESİSİNİ HALKIN HİZMETİNE SUNACAĞIZ"

2015 yılı yatırım programında yer alan 6 sağlık tesisi, Bartın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Ulus İlçe Hastanesi, Kurtköy Aile Sağlığı Merkezi, Kızılelma Aile Sağlığı Merkezi, Ellibaş Aile Sağlığı Merkezi ve Tekkeönü Aile Sağlığı Merkezi binalarının yapımlarını tamamladıklarını ifade eden Yılmaz Tunç, 2016 yatırım programında da Bartın Halk Sağlığı Merkezi binası, Kaşbaşı Aile Sağlığı Merkezi, Kozcağız Entegre Sağlık Tesisi ek binası, Kumluca Zafer Aile Sağlığı Merkezi, TOKİ Aile Sağlığı Merkezi ve Amasra İlçe Hastanesi olmak üzere 6 yeni sağlık tesisinin inşaatlarına bu yıl içerisinde başlayacaklarını, böylece son 2 yılda 12 sağlık tesisini Bartın halkının hizmetine sunmuş olacaklarını söyledi.

"BARTIN DEVLET HASTANESİ 127 DÖNÜM ARSA ÜZERİNE YAPILACAK"

Milletvekili Tunç, 400 yataklı Bartın Devlet Hastanesini de kamu-özel ortaklığı sisteminden çıkararak, Sağlık Bakanlığının 2016 yılı yatırım programına aldıklarını, Merkez Şiremirçavuş mahallesindeki 127 dönüm arsa üzerine inşa edilecek olan yeni hastane binasının Sağlık Bakanlığınca proje ihalesinin                 ardından yapım ihalesine geçileceğini açıkladı. Tunç, "AK Parti iktidarları döneminde Bartın'a her alanda olduğu gibi Sağlık alanında da dev yatırımlar gerçekleştirdik. Bartın Devlet Hastanesini 2005 yılında hizmete açtıktan sonra Göğüs Hastalıkları Ek binası, Fizik Tedavi Merkezi, Acil Sağlık ve Yoğun Bakım Ünitelerinin kapasitelerinin artırılması, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Eski SSK hastanesini Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak düzenlenmesi, Ulus ilçe hastanesi, Toplum Sağlığı Merkezi binası ve Hastaneye yeni cihaz ve donanımların kazandırılması, Kozcağız, Kumluca, Arıt, Hasankadı Beldelerine Aile Sağlığı Merkezleri yapımlarını gerçekleştirdik. Bu yatırımlar dolayısıyla başta Sayın Başbakanımıza ve Sağlık  Bakanımız Sayın Dr. Recep Akdağ'a teşekkür ediyorum" dedi. 


Geri Dön