18 / 04 / 2024

Yingli, güneş pastasının en büyük dilimini istiyor!

Yingli, güneş pastasının en büyük dilimini istiyor!

Yingli Solar Türkiye Ülke Müdürü Uğur Kılıç, firmanın 2013 yılının ikinci çeyreğinde tüm dünyada 1 GW kapasitede güneş paneli satışı gerçekleştirdiğini ve şirketin küresel pazarda büyümeye devam ettiğini belirtti...



Yingli Solar Türkiye Ülke Müdürü Uğur Kılıç, firmanın 2013 yılının ikinci çeyreğinde tüm dünyada 1 GW kapasitede güneş paneli satışı gerçekleştirdiğini ve şirketin küresel pazarda büyümeye devam ettiğini belirtti. Dünyanın önde gelen güneş enerjisi sistemleri üreticisi konumundaki Yingli Solar'ın Türkiye Ofisi'ni Haziran 2012 tarihinde faaliYingli Solar dünyada 20 bölgesel ülke ofisinde, 18 bin çalışanla hizmet veriyor. Yingli, tüm dünyada 7 GVV'tan fazla kurulu parka ve 2.5 GW üretim kapasitesine sahip. Türkiye Ülke Müdürü Uğur Kılıç, Yingli'nin global ölçekte 2012 yılında 2.2 GW kapasitesinde güneş paneli satışı gerçekleştirerek PV üreticileri arasında ilk sırada yer aldığını söyledi. 


Kılıç'ın verdiği bilgiye göre Yingli Solar, Kuzey Amerika ve Avrupa ülkelerinde gerçekleştirdiği projelerin yanında Türkiye, Güney Afrika, Güney Amerika, Çin ve Japonya gibi pazarları öncelikli pazarlar olarak değerlendiriyor. Merkezi Çin'de bulunan ve dünyanın önde gelen güneş panelleri üreticilerinden biri konumundaki Yingli Solar, Türkiye'de panel satışını artırmaya odaklandı. Yingli'nin Türkiye'deki hedefi, hem hızlanması hem de yaygınlaşması beklenen güneş vaalanı, turizm tesisleri, hastaneler, organize sanayi bölgeleri gibi noktalarda 1 MW altı kapasitedeki tesislere yoğunlaştıklarını anlattı. 


2013 yılında da birçok projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Uğur Kılıç, "Yılın ilk dokuz ayında Türkiye'nin şu anda güneş enerjisindeki toplam kurulu gücüne yakın bir kapasitede satış yaptık" dedi. Uğur Kılıç, özellikle lisanssız elektrik üretimine yönelik mevzuat düzenlemelerinin tamamlanmasıyla önümüzdeki dönemde güneşe dayalı elektrik üretimi yatırımlarının hem hızlanmasını hem de yaygınlaşmasını beklediklerini vurguladı. Kılıç, Yingli Solar'ın da bu süreçte pazarda etkin bir rol üstlenmeye hazır olduğunun altını çizdi. 


Güneş enerjisi alanındaki yatırımcıların tedarik sürecini desteklemek ve kısa sürede çözüm sunabilmek için depolamaya yatırım yaptıklarını vurgulayan Uğur Kılıç, kurdukları depoda MVVlar seviyesinde stoklara sahip olduklarım vurguladı. Kılıç, "Bu sayede hem saha teslimi projeler gerçekleştiriyor ve gümrük/lojistik iş yükünü çözüm ortaklarımız ya da yatırımcının üzerinden alıyor hem de teslimat konusunda hızlı çözümler sunabüiyoruz" diye konuştu. 


Uğur Kılıç, Yingli Solar Türkiye ofisi olarak projeleri doğrudan hayata geçirmek yerine büyük yatırımcılara tedarikçi olarak hizmet verdiklerini dile getirdi. Kılıç, güneş enerjisi pazarını büyütecek, geliştirecek ve katma değer sağlayacak farklı iş modellerini Türkiye'deki yatırımcı şirketler ve mühendislik, tedarik, inşaat (EPC) firmaları ile geliştirecekleri proje ve uygulamalara da sıcak baktıklarını ifade etti. 


Dünya Gazetesi 


Geri Dön