27 / 04 / 2024

Yırca'da termik santralde yürütmenin durdurulması kararı verildi!

Yırca'da termik santralde yürütmenin durdurulması kararı verildi!

Yırca'da termik santralde yürütmenin durdurulması kararı verildi. Greenpeace ve Yırcalı köylülerin avukatı Bayram: "Yırca Mahallesinde kurulması planlanan termik santraldeki ÇED kararıyla ilgili yürütmenin durdurulması kararı verildi.



Greenpeace ve köylülerinin avukatı Deniz Bayram, Soma ilçesine bağlı Yırca Mahallesinde kurulması planlanan termik santraldeki Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) kararıyla ilgili, yürütmenin durdurulması yönünde karar verildiğini bildirildi. 


Bayram, yaptığı açıklamada, Yırca mahallesinde kurulması planlanan termik santrale ilişkin verilen ÇED kararına karşı, Greenpeace ve mahalle sakinleri adına Manisa İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını belirtti. 


Başvuruyu değerlendiren mahkemenin, "santral inşaatının ağaçlara zarar vermesini, geri dönülemez zararların ortaya çıkmasını" gerekçe göstererek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın savunması alınana kadar ÇED kararıyla ilgili yürütmenin durdurulması yönünde karar verdiğini bildiren Deniz Bayram, kararla ağaçları söken firmanın suç işlediğinin resmileştiğini öne sürdüğü açıklamada şu ifadelere yer verdi:


"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na soruyoruz, hukuka aykırı bu ÇED raporu nedeniyle sökülen binlerce zeytin ağacının sorumluluğu nasıl üstlenilecek? ÇED kararı projelerin çevre ve insan sağlığına olan zararları görmezden gelinerek verilmiş. Her yönüyle hukuksuzluklarla ve çevre ve sağlık riskleriyle dolu olan bu proje iptal edilmeli ve Türkiye, kömüre dayalı enerji politikasında vazgeçmelidir."


AA


Geri Dön