19 / 04 / 2024

Yirmi Dört Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Yirmi Dört Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Yirmi Dört Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi, Aziz Yeniay, Ahmethan Yılmaz, Mehmet Çelik tarafından 1 milyon TL'lik sermaye ile 12 Mayıs'ta Mall Of İstanbul Ofis Bloğu'nda kuruldu.



Yirmi Dört Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi, Aziz Yeniay, Ahmethan Yılmaz, Mehmet Çelik tarafından 1 milyon TL'lik sermaye ile 12 Mayıs'ta kuruldu. 


Yirmi Dört Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi iş konusu; 1) Her türlü gayrimenkulleri satın almak, satmak, kiralamak, kiraya vermek ve her türlü ticaretini yapmak.  2) Her türlü inşaat taahhüt işleri yapmak ve yaptırmak; gayri menkul satış vaadi ve kat karşılığı inşaat sözleşmesi ve hasılat paylaşım sözleşmesi marifetiyle inşaatlar yapmak; arsalar ve araziler geliştirmek. 3) Gayrimenkulle ilgili her türlü müşavirlik hizmetleri vermek, şehir ve imar planları hazırlamak, uygulamalarını yapmak. Her türlü mimarlık ve mühendislik hizmetleri vermek, proje ve uygulamalarını yapmak. 4) Şirketin iştigal konusu ile ilgili, kurulmuş veya kurulacak aynı amaçlı yerli ve yabancı şirketlere iştirak etmek, aracılık yapmamak kaydıyla bunların hisselerini almak, satmak devir temlik etmek, rehin ve teminat vermek, aynı amaçlı yerli veya yabancı şirketlerle yeni şirketler kurmak. Yerli, yabancı firmalar, bankalar,özel ve kamu kuruluşlarıyla özel ve tüzel kişilerden  kredi almak. 5) Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü menkul ve gayrimenkul malları, menkul kıymetleri, her türden yöntemlerle edinebilir, satın alabilir, satabilir, inşa edebilir, kiraya verebilir ve kiralayabilir,ulaşım araçları da dâhil olmak üzere gayrimenkul ve menkulleri üzerinde ayni ve şahsi hakları tesis edebilir,  ipotek ve rehin edebilir, şirket lehine ipotek ve rehin alabilir ve ipotek ve rehinlerini fek edebilir, üçüncü şahısların borçları ve kredilerine teminat olmak üzere şirket menkul ve gayrimenkullerini ipotek verebilir bu ipotekleri fek edebilir, gerek başkalarının gerekse şirketin menkul ve gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, ipotek, rehin, mülkiyet hakkı ile birlikte başkaca ayni haklar tesis ve tescil ettirebilir, bunları fek edebilir, ticari rehin tesis edebilir veya kaldırabilir. Şirket sahip olduğu gayrimenkuller üzerinde tevhit, ifraz, taksim, cins tashihi, arsa payı tashihi, yola terk,  arsa payı, kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesisi, ihdası yapabilir, bunlarla ilgili tapu ve ticaret sicilinde terkin ve tescil işlemlerinde bulunabilir.Şirket yukarıda yazılı olanlar dışında yararlı ve gerekli görülecek iş, işlem ve ticarete Yönetim  Kurulunun vereceği karar ile girebilir.  



Geri Dön