26 / 04 / 2024

Yok böyle bir zam! Bir zamanların en ucuz çorbası da lüks oldu!

Yok böyle bir zam! Bir zamanların en ucuz çorbası da lüks oldu!

Dünya genelinde gıda enflasyonunda 5’inci olan Türkiye’de artık geleneksel damak tatlarımızın da lüks olduğu ortaya çıktı. Bunlardan biri de, kısa bir süre öncesine kadar dar gelirlinin en fazla rağbet ettiği kelle paça. Enflasyonla birlikte bu geleneksel lezzetimizin artık yanına yaklaşmanın mümkün



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla ilçesinde kasaplarda et, sakatat ve kuyruk yağı fiyatlarını araştırdı.

Yok böyle bir zam! Bir zamanların en ucuz çorbası da lüks oldu!

Gürer’in sorularına yanıt veren Ulukışlalı Kasap İsmail Doğan, büyükşehirlerde 200 TL olan ciğerin Niğde ve çevresinde 140-150 TL’den, geçen sene 80-90 TL olan kuyruk yağının da 130 TL’den satıldığını söyledi.

Kelle ve işkembe fiyatlarının da artığını vurgulayan Doğan, “Fiyatlar haftası haftasını tutmuyor. Hal böyle olunca da vatandaş et alımını kıstı ve kesilen hayvan sayısı azaldı. Kira ve elektrik faturası başta olmak üzere kasapların giderleri artarken, gelirler daraldı” diye konuştu.

"KUYRUK YAĞI ARTIK GRAMLA ALINIYOR!"

Kasap İsmail Doğan, kuyruk yağının bile artık gramla alındığının altını çizerek, “Artık kuyruk yağını kilo ile alan çok az. Vatandaş genelde 100-200 gram kuyruk yağı alıyor” açıklamasında bulundu.


Geri Dön