26 / 04 / 2024

Yoksulluk ne zaman sona erecek? Dünya Bankası açıkladı!

Yoksulluk ne zaman sona erecek? Dünya Bankası açıkladı!

Dünya Bankası, Yoksulluk ve Paylaşılan Refah Raporu'nun 2022 yılının sayısını yayımladı. Açıklanan rapora göre; 2030 yılının sonuna kadar aşırı yoksulluğun sona ermesinin mümkün değil.



Aşırı yoksulluğu azaltmak için kaydedilmiş olan küresel ilerlemenin durma noktasına geldiğine vurgu yapılan raporda, gelecek 10 senede tarihe meydan okuyan ekonomik büyüme oranlarının bulunmaması durumunda dünyanın 2030 senesine kadar aşırı yoksulluğu sona erdirme hedefine varmasının pek olası görünmediği ifade edildi.

Yayımlanan raporda, Kovid-19 salgının 1990 yılından bu güne küresel yoksulluğu azaltma çabalarına en büyük darbeyi de vurduğu kaydedilerek, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın da işleri daha da kötüye götürme tehdidinde bulunduğu açıklandı.

70 MİLYON KİŞİYİ YOKSULLUĞA GÖTÜRDÜ

Kovid-19 salgınının 2020 yılında yaklaşık olarak 70 milyon insanı aşırı yoksulluğa ittiğinin tahmin edilmiş olduğu raporda, bunun küresel olan yoksulluğun izlenmesine başlandığı 1990 yılından bu güne en büyük senelik artış olduğu kaydedildi.

Yayımlanan raporda, aşırı yoksulluk içinde yaşayan kişi sayısının 2020 yılında yüzde 11 artış ile 719 milyona yükseldiğinin tahmin edildiği ifade edildi.

2020 yılının tarihi bir dönüm noktası olarak belirtildiği raporda, en yoksul insanların da salgının en yüksek maliyetlerini üstlenmiş olduğu kaydedildi.

Yayımlanan raporda, gelir kayıplarının en yoksul yüzde 40 oranı için ortalama olarak yüzde 4 seyirlerinde olduğu, bunun en zengin yüzde 20'nin kayıplarının da iki katını bulduğu ifade edildi.

Yoksulluk ne zaman sona erecek? Dünya Bankası açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön