18 / 04 / 2024

Yozgat Bozok Üniversitesi Hastanesi Temmuz'da tamam!

Yozgat Bozok Üniversitesi Hastanesi Temmuz'da tamam!

Yozgat Bozok Üniversitesi'nin kampüs alanında yapımı devam eden Tıp Fakültesi Morfoloji Binası ve 200 yataklı Araştırma Uygulama Hastanesi'nin inşaatı Yozgat Milletvekili Av. Yusuf Başer Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey tarafından incelendi.



Yozgat Bozok Üniversitesi'nin kampüs alanında inşa edilen Tıp Fakültesi Morfoloji Binası ve 200 yataklı Araştırma Uygulama Hastanesi'nin yapımında sona gelindi. Yozgat Milletvekili Av. Yusuf Başer Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey inşaat alanınında incelemelerde bulundu. 


Bölgede sağlık alanında olumlu değişim ve dönüşümün gerçekleştiğini belirten Başer, "Ülkemizde son derece modern bir şehir hastanesine ilk Yozgat'ımız kavuştu. Şu an Bozok Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi inşaatı da hızla ilerliyor. Binamızın tamamlanıp hizmete girmesi ile Yozgat sağlık üssü haline gelecek'' şeklinde konuştu.


1 ay içinde binaların teslim edilmesini beklediklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey ise "Şu anda içeride yapılacak işlerin büyük çoğunluğu tamamlandı. Temmuz ayı içinde bize teslim edilmesini bekliyoruz. Çevre düzenlemesi ile ilgili çalışmaları devam ediyor. Teslim süresi içinde otopark düzenlemesi de tamamlanmış olur. Temmuz ayının ilk haftası veya ortasında TOKİ'nin geçici kabul yaparak teslim edilmesi durumunda inşallah birkaç ay içerisinde iç donanımı tamamlanacak'' dedi. 


Karacabey sözlerini şu şekilde sonlandırdı;  "Üniversitemiz Tıp Fakültesi Morfoloji Binası ile Araştırma ve Uygulama Hastanesinin hizmete girmesiyle birlikte hem öğrencilerimizin eğitimine hem de Yozgat'ın sağlık alanında hizmet almasına büyük katkıda bulunacağımızı düşünüyorum. Mevcut hastanemizde şehrimizin insanına sağlık hizmetini vermekteyiz. Buraya geçildiğinde hastalarımız otelcilik hizmeti olarak daha rahat hizmet alacaklar, polikliniklerimiz daha rahat çalışacak ve poliklinik sayımız artacak. Vatandaşlarımızın poliklinikte sıra beklemesine, zaman kaybetmesine gerek kalmadan sağlık hizmetini kendilerine sunacağız."



Merhaba Yozgat


Geri Dön