29 / 03 / 2024

Yozgat Cezaevi inşaatı yıl sonu tamamlanacak!

Yozgat Cezaevi inşaatı yıl sonu tamamlanacak!

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat'ta yapılan 2 bin 500 kişilik T tipi kapalı ve açık cezaevinde incelemelerde bulunarak cezaevinin bu yıl sonunda tamamlanacağını açıkladı..



Yozgat’ta yapılan 2 bin 500 kişilik T tipi kapalı ve açık cezaevi inşaatında incelemelerde bulunan AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, cezaevinin bu yıl sonunda tamamlanacağını söyledi.

Müteahhit firma görevlilerinden bilgi alan milletvekili Başer, cezaevi inşaatının 110 milyon liraya mal olduğunu söyledi.

Habertürk'te yer alan habere göre cezaevi inşaatının bu yıl sonunda tamamlanacağını hatırlatan Başer ,“2 tane bin 540 kişilik T Tipi kapalı cezaevimiz var. 960 kişilikte açık cezaevi olmak üzere toplam 2 bin 500 kapasiteli bir cezaevi. Burasının yaklaşık maliyeti 110 trilyon civarında. Burada kalan mahkum sayası daha da fazla olacaktır” diye konuştu.

Cezaevinin güvenliğinin sağlaması için bir tabur asker bulunacağını ifade eden Başer, “Buraya cezaevi müdürleri ve diğer personelleri de atanmış durumdadır. Bir taraftan da infaz memurları alımı devam ediyor. Burası bittiğinde Yozgat ekonomisine, esnafına da ciddi anlamda katkısı olacaktır” dedi.


 


Geri Dön