26 / 04 / 2024

İzmir Çiğli tramvay projesinin inşaatı yıl sonunda başlayacak!

İzmir Çiğli tramvay projesinin inşaatı yıl sonunda başlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı’nın teklif ihalesi 20 Ekim'de. İzmir Çiğli tramvay projesinin inşaatı yıl sonunda başlayacak 2 yılda tamamlanacak.



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı’nın yapımı için düzenlediği ön yeterlilik ihalesine katılan firmaların tamamı ihalenin ikinci aşamasına katılmak için hak kazandı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sitesinde yer alan habere göre; aralarında uluslararası girişimlerin de olduğu 17 firma 20 Ekim’de yapılacak ihalede mali tekliflerini verecek. 
 
Çiğli Tramvayı projesinin ihale sürecinde sona geliniyor. Hastane, üniversite ve sanayi bölgesine ulaşımı kolaylaştırmanın yanı sıra araç trafiğine de nefes olacak olan 11 kilometrelik tramvay hattının yapımı için açılan iki aşamalı ihalenin ilk aşamasında aralarında uluslararası firmaların da olduğu 17 firmanın tamamı ikinci aşama için hak kazandı.

20 Ekim’de yapılacak ihalenin ikinci aşamasında firmalar mali tekliflerini verecek ve tramvay hattının yapımını üstlenmek için yarışacak. En uygun teklifi sunan firma Çiğli Tramvayı ihalesini alacak. Yıl sonunda başlaması planlanan Çiğli Tramvayı inşaatı 2 yılda bitirilecek. 
 
Ataşehir’den Mavişehir İZBAN istasyonuna ulaşım

14 istasyonun bulunacağı 11 kilometrelik güzergâhın büyük bölümü mevcut cadde ve yolların orta refüjlerinden geçecek şekilde çift hat olarak tasarlandı. Karşıyaka Tramvayı’nın devamı niteliğindeki Çiğli Tramvayı, 2 yılda tamamlanacak. 
 
Tramvay hattı 32,6 kilometreye çıkacak

2017'de 8,8 kilometrelik Karşıyaka, 2018’de de 12,8 kilometrelik Konak hattının hayata geçirilmesiyle tramvay İzmir’de toplu ulaşımın en önemli unsurlarından biri  oldu. Çiğli Tramvayı’nın da hizmete girmesi ile İzmir’deki tramvay hatlarının uzunluğu 32,6 kilometre olacak. 
 
42 tramvay aracı alınacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım şirketlerinden Metro A.Ş. 15 Ekim’de hem Çiğli hem Konak ve Karşıyaka tramvay hatlarında kullanılmak amacıyla 42 adet tramvay aracının alımı için ihale düzenleyecek. Araçlar ihale sürecinin tamamlanmasından sonra 42 aylık süre içerisinde etaplar halinde Metro A.Ş.’ye teslim edilecek.
 
Çevre dostu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, şehir içi ulaşımda fosil yakıt tüketimini en aza indirmek amacıyla ağırlık verdiği toplu taşıma yatırımları sayesinde her gün fazladan binlerce otomobilin trafiğe çıkarak havayı kirletmesi engelleniyor. Her bir tramvay seferinde 3 otobüse sığacak kadar yolcu taşınabiliyor.

İzmir Narlıdere Metrosu'nun inşaatında son durum ne?

Hızray projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön