29 / 03 / 2024

Yozgat'ta tarihi evler restore ediliyor!

Yozgat'ta tarihi evler restore ediliyor!

Yozgat Belediye Başkan Kazım Arşları, Yozgat tarihini yeniden canlandırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde Köseoğlu Mahallesindeki tarihi bir evde incelemelerde bulundu. 5-6 ay sonra bambaşka bir mekan olacak diye konuştu...





Yozgat Belediye Başkan Kazım Arşları, Yozgat tarihini yeniden canlandırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde Köseoğlu Mahallesindeki tarihi bir evde incelemelerde bulundu. 



YOZGAT Belediye Başkanı Kazını Arslan'ın başlattığı 'Her Mahalleye Özel Kentsel Dönüşüm' programı devam ediyor. Kent merkezinde alternatif cadde, park. alt yapı projelerini hayata geçiren Arslan, tarihi yapıların varlığını sürdürmesi amacıyla restore çalışmalarına da ağırlık veriyor. 


Başkan Kazım Arslan, Yozgat tarihini yeniden canlandırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde Köseoğlu Mahallesi'ndeki tarihi bir evde incelemelerde bulundu. Evin restore edilmesi için çalışma başlatıldığını söyleyen Arslan. 5-6 aylık sürede tarihi yapının halkın istifadesine sunulacağının müjdesini verdi. 


KENTLERİN HAFIZASI 


Şehirlerde bulunan sokak, yer, bölge gibi tarih geçmişi olan isimlerin ve yapıların tıpkı kültürleri gibi o şehirlerin hafızası olduğunu dile getiren Başkan Arslan. tarihi yapılar m günümüz şartlarına göre yeniden düzenlenerek kullanıma açılmasının şehir hafızasının canlı tutulması adına önemli bir vesile olduğuna dikkat çekti. 


TOPTANCI HALİ TAMGAZ! 


Başkan Arslan, incelemelerini Divaıılı yolu güzergahında yapımı devam eden "Toptancı Hali' inşaatında sürdürdü. Çalışmayı takip eden teknik ekipten bilgi alan Arslan. Toptancı Hali inşaatının hızla devam ettiğini belirterek; "İnşallah iki ay içerisinde tamamlayıp, esnafımızın hizmetine sunacağız. Böylelikle şehir merkezinde, mahalle aralarındaki açık depolardan kaynaklanan işgal ve kötü görüntüler de ortadan kalkmış olacak" dedi. 



KÖSEOGLU'NDA TARİHİ DÖNÜŞÜM 


Köseoğlu Mahallesinde bulunan tarihi evde inceleme yaptıktan sonra restorasyonuna karar verdiklerini kaydeden Başkan Arslan: "Yozgat'ta tarihi yeniden canlandırmak istiyoruz. Köseoğlu Mahallesindeki eski evlerden birinin restorasyon çalışmasını başlattık. İnşallah 5-6 ay sonra bambaşka bir mekan olacak" diye konuştu. 


Anadolu 


Geri Dön