20 / 05 / 2024

Yüksek enflasyon, harcamalara ve üretime zarar veriyor!

Yüksek enflasyon, harcamalara ve üretime zarar veriyor!

ECB Başkanı Christine Lagarde, “Enflasyonun yüzde 2'lik orta vadeli hedefimize zamanında geri dönmesini sağlamak için faiz oranlarını daha da artırmayı umuyoruz.” ifadelerini kullandı.



Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, euro bölgesindeki ekonomik aktivitenin yavaşlamaya devam edeceğini söyledi.

Lagarde, ECB Yönetim Konseyi'nin tarihi faiz artırımı kararının ardından Frankfurt'ta düzenlediği basın toplantısında konuştu.

ECB Yönetim Konseyi'nin bugün bankaların üç ana faiz oranını 75 baz puan artırdığını hatırlatan Lagarde, bunun üst üste üçüncü en büyük faiz artırımı olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği’nde rekor ticaret açığı!Lagarde, ECB'nin faiz artırım döngüsünün henüz sona ermediğini ve orta vadeli enflasyon hedefini tutturmak için faiz artırmaya devam edeceğini kaydetti.

“Enflasyonun yüzde 2 orta vadeli hedefimize zamanında geri dönmesini sağlamak için faiz oranlarını daha da artırmayı umuyoruz.” diyen Lagarde, gelecekteki faiz oranı kararlarının verilere bağlı olmaya devam edeceğini ve toplantı bazlı bir yaklaşım izleyeceklerini belirtti.

Lagarde, enflasyonun çok yüksek olduğunu ve uzun süre ECB hedefinin üzerinde kalacağını vurgulayarak, yüksek enflasyonun ana nedenleri olarak enerji ve gıda fiyatları, arz kıtlığı ve Covid-19 sonrası talepteki toparlanmayı gösterdiğini aktardı.


Geri Dön