25 / 04 / 2024

Yüksek enflasyon kurbanlık satışlarını da vurdu! Peki besicilerin elinde kalan kurbanlıklar ne olacak?

Yüksek enflasyon kurbanlık satışlarını da vurdu! Peki besicilerin elinde kalan kurbanlıklar ne olacak?

Yüksek enflasyon ve artan girdi maliyetlerine rağmen beslemeye devam ettikleri kurbanlıkları satamayan besiciler, kurban satışından zararla döndüklerini söyledi. Peki besicilerin elinde kalan kurbanlıklar ne olacak? İşte detaylar...



Yüksek enflasyon ve artan girdi maliyetlerine rağmen beslemeye devam ettikleri kurbanlıkları satamayan besiciler, kurban satışından zararla döndüklerini söyledi. Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi’ne birçok il ve ilçeden kurbanlık getiren besiciler, umduklarını bulamadığını söyledi. Besiciler, kurban almak isteyenlerin verdiği fiyatın kendilerini kurtarmadığını, kendi verdikleri fiyatın ise alıcıyı kurtarmadığı kaydetti.

Uzun yıllardır hayvancılık yapan Zeynel Abidin, merkeze bağlı Cankatran Köyü’nden Peyas Mahallesi’ne kurbanlık getiren besicilerden bir tanesi. Abidin, artan maliyetlerden dolayı hayvancılığın tükendiğini belirtti. 120 küçükbaş hayvan getirdiğini ifade eden Abidin, bu hayvanların sadece 3 tane satabildiğini iddia etti. ¨Halkta para yok ki kurbanlık alsınlar¨ diyen Abidin, ¨Sattığım hayvanlardan aldığım para, günlük yaptığım masrafları dahi karşılamıyor. Artık hayvancılık öyle bir hale gelmiş ki dilencilik yapsak geçimimizi daha iyi sağlarız. İflas ettik. Yeter artık bu zamlar! Arpa ve samanın fiyatı aşağıya indirilsin” şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön