26 / 04 / 2024

Yüksekova Havaalanı inşaatı eksi 25 derecede devam ediyor!

Yüksekova Havaalanı inşaatı eksi 25 derecede devam ediyor!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yapımı süren havaalanı inşaatında çalışmalar soğuk havalara rağmen devam ediyor. Havaalanı inşaatının üst yapı şantiyesinde eksi 25 derecelere varan soğuk havaya rağmen işçiler akşam karanlığına kadar çalışıyor...




Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yapımı süren havaalanı inşaatında çalışmalar soğuk havalara rağmen devam ediyor.


İlçede 3 yıl önce yapımına başlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sık sık gündeme getirilen Yüksekova Havaalanı inşaatında çalışmalar kış mevsiminde de aralıksız devam ediyor. 2014 yılı içerisinde yapımının tamamlanması hedeflenen havaalanı inşaatının üst yapı şantiyesinde sıfırın altında 25 derecelere varan soğuk havaya rağmen işçiler akşam karanlığına kadar çalışıyor. Proje Müdürü Mimar Süleyman Özbay, sıfırın altında 25 derecelere varan soğukta işçilerin büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Özbay, “Şu an çalışmalarını sürdürdüğümüz çatılar, projede teras çatı olarak görünüyordu. Fakat kar yağışının fazla olduğu Yüksekova’da teras çatının uygun olmadığını anladık. Bunun için de Sayın Valimizin katkılarıyla inşaatlarda çatı yapılmasına karar verildi. Neticede eksi 20 derece soğuk bile olsa çatılarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Şu an yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda iki binamızın çatısı tamamen bitti. Diğer binalarda da çalışmalar halen devam ediyor. Şimdilik çatısı yapılmayan sadece iki binamız kaldı. Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre havalar bu ayın 25’ine kadar yağışsız görünüyor. Havalar el verdiği sürece çalışmalara devam edeceğiz” dedi.


İşçilerden Fahret Özdemir ise çalışmalar için Yüksekova halkının büyük bir destek verdiğini belirtti. Ekip olarak Adana’dan geldiklerini belirten Özdemir, “Şu an havalar çok soğuk. Ama büyük bir istekle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.


Doğu Rehberi



Geri Dön