29 / 03 / 2024

Yüksel Seramik, Doğu'da fabrika kurmayı planlıyor!

Yüksel Seramik, Doğu'da fabrika kurmayı planlıyor!

Çözüm süreciyle birlikte Doğu'daki satışları yüzde 100 artan Yüksel Seramik, bölgedeki canlılığın devam etmesi durumunda yeni bir fabrika kurma sinyali verdi. Hanifi Mutlu, ihracatta özellikle Kuzey Afrika'ya açılmak istediklerini söyledi



Türkiye'nin çevre bölgelerde yaşanan siyasi karışıklıklar nedeniyle ihracattaki kan kaybını çözüm süreciyle canlanan iç pazar karşıladı. Çözüm süreci sayesinde bölge insanının geleceğe daha güvenli bakması birçok sektörü harekete geçirdi. Özellikle inşaat yatırımlarının artmasıyla seramik sektörü de yükselişe geçti. Üretiminin büyük kısmını ihracata ayıran Yüksel Seramik de, bölgedeki talebin artmasıyla yatırımlarına devam etme kararı aldı. Mutluhan Holding şirketlerinden biri olan Yüksel Seramik, bölgeden yüzde 100'ün üzerinde artan siparişler nedeniyle Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Elazığ gibi illerde bulunan bayilerini Kars, Tunceli gibi bölge illerine de yaymaya başladı. 


ÜRETİM KAPASİTESİ ARTIYOR 

Mutluhan Holding ve Yüksel Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Mutlu, ihracatta özellikle Kuzey Afrika'ya açılmak istediklerini söyledi. 12 milyon metrekare olan seramik üretim kapasitesini 16 milyona çıkaracaklarını belirten Mutlu, bu yatırım kararında çözüm sürecinin büyük katkısı olduğunu vurguladı. 


BÖLGEDE SATIŞLAR YÜZDE 100 ARTTI

Yüksel Seramik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Mutlu da, Çözüm Süreci'yle birlikte Doğu'daki satışlarında yüzde 100'ün üzerinde artış olduğunu söyledi. Bu ortamın devam etmesi halinde Doğu'ya bir seramik fabrikası kurabileceklerini belirten Mutlu, "Ayrıca hükümetimizin ihracatı kolaylaştıran çalışmaları hepimiz için çok verimli oldu. Daha önce yüzde 100 vergi vererek girebildiğimiz ülkelerde şimdi kolaylıkla iş yapabiliyoruz. Türkiye'nin ticari ataşeleri de 9-10 yıl öncesine göre inanılmaz çalışıyor" diye konuştu. 



Sabah/İbrahim Acar


Geri Dön