26 / 04 / 2024

Yunanistan Ekonomi Bakanı kira yardımı sebebiyle istifa etti!

Yunanistan Ekonomi Bakanı kira yardımı sebebiyle istifa etti!

Yunanistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Dimitris Papadimitriou, kabinede yer alan eşinin aldığı kira desteğinin tartışmalara neden olmasının ardından istifa etti. 



 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Yunanistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Dimitris Papadimitriou, kabinedeki eşinin aldığı kira desteğinin tartışmalara sebep olmasının ardından istifasını sundu.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın ofisinden yapılan açıklamada, Papadimitriou'nun istifasının kabul edildiği bildirildi.

Papadimitriou'nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vekili olan eşi Rania Antonopoulos da konut yardımı almaları medyaya yansıdığında yaşanan tartışmaların ardından görevinden ayrılmıştı. 

Ocak 2015 tarihinden bu yana kabinede görev yapan Antonopoulos, iki yıl boyunca aldığı 23 bin avroluk konut yardımını iade ettiğini söyleyerek istifasını sunmuştu. 

Mali krizdeki ülkede özelleştirmelerden de sorumlu olan Papadimitriou, Kasım 2016 tarihindeki kabine değişikliğinde göreve gelmişti. 

Yunanistan'da 2015'te kabul edilen yasaya göre, ikameti başkent Atina dışında olan kabine üyeleri için konut desteği veriliyor. Ancak çift, maddi durumlarının yerinde olmasına karşın aldıkları yardım sebebiyle eleştirilmişti.

 

 


Geri Dön