19 / 04 / 2024

Yunanistan'da özel mülk sahipleri de adalarını satıyor!

Yunanistan'da özel mülk sahipleri de adalarını satıyor!

Krizden kurtulmak için her yolu deneyen komşuda, devletten sonra özel mülk sahipleri de adalarını elden çıkarmaya başladı. Fiyatlar 1,5 milyon dolardan başlıyor



Altı binden fazla adaya sahip Yunanistan'da devlete ait adaların kiralanması için atılan adımlarla birlikte, şahıslara ait satılık adalar da gündeme geldi. Fiyatları 1.5 milyon eurodan başlayan bu adalar arasında 5 milyon euroya satılık beş parçadan oluşan bir takım ada da bulunuyor. Komşu krizden çıkmak için adaları elden çıkarmaya bakarken, zeytinlikler içinde bulunan, özel plajları olan ve imara açılan bu adalara lüks otel ve villa yatırımları düşünenler 1,5 milyon euro'dan 150 milyon euroya kadar bir fiyat aralığında seçim yapabilecek. Fiyatı açıklanmayan bazı adalar ise daha yüksek meblağlardan pazarlığa açılacak. 


5 Ada - Echinades 

Fiyat: 4.9 milyon euro 


Kardiotissa Adası 

Fiyat: 6.5 milyon euro 


St. Thomas Adası 

Fiyat: 12 milyon euro 


Dulichium Adası 

Fiyat: 40 milyon euro 


St. John Adası 

Fiyat: Talebe bağlı 


Modi Adası

Fiyat: 1.5 milyon dolar Yüzölçümü: 20.6 hektar


Ada, Yunanistan'ın batısında Iyonya Denizi'nde yer alıyor. Adanın etrafında hiçbir sanayiden kaynaklı çevre kirliliği ya da hava kirliliği bulunmuyor. 


Patroklos Adası

Fiyat: 150 milyon euro Yüzölçümü: 643 hektar


Patroklos Adası'nda 5 binden fazla zeytin ve çam ağacı var. Ada ile Atina'daki Eleftherios Venizelos Havaalanı arasındaki mesafe ise 25 dakika. 


St. Athanasios Adası

Fiyat: 1.5 milyon euro Yüzölçümü: 1 hektar


Hasköy'den 1.5 mil uzakta olan ada, çam ve zeytin ağaçlarıyla kaplı. Adada bir de kumla kaplı plaj bulunuyor. Kişiye özel villa inşaatları için uygun yatırım fırsatı sunuyor. 

Adada şu anda sadece bir bina bulunuyor ve yüzde 20 inşaat izni bulunuyor. Yatırıma açık ve gelecek vaat ediyor. 


Nafsika Adası

Fiyat: 6.9 milyon euro Yüzölçümü: 500 hektar


Daha çok dağlık yapısıyla dikkat çeken Nafsika Adası, İyonya Denizi'nin belki de en az gelişmiş adası olma özelliğini taşıyor. Ada, bu özelliğiyle tek başına kafasını dinlemek isteyenlere seçenek sunuyor. Doğal limanlara ve 360 derece manzaralı yüksek noktalara sahip adanın ulaşımı da kolay. 


Vouvalos Adası

Fiyat: Talebe bağlı Yüzölçümü: 12.8 hektar


Doğal limanlar sunan sıradışı bir coğrafyaya sahip Vouvalos Adası'nın merkezinde eşsiz bir de lagun bulunuyor. Merkezi konumuyla yerleşim bölgelerine de yakın olan adanın kıyılarında yüzen yunusları görmek insanı hiç şaşırtmıyor. 

Takvim


Geri Dön