20 / 04 / 2024

Yunanistan'daki restoran sahipleri kira bedellerinin karşılanmasını istiyor!

Yunanistan'daki restoran sahipleri kira bedellerinin karşılanmasını istiyor!

Yunanistan'da restoran ve kafe sahipleri, koronavirüsten dolayı mesleklerinin olumsuz yönde etkilendiğini belirterek, kira bedellerinin hükümet tarafından karşılanmasını ve yüzde 6'ya varan vergi indirimi istedi.



Yunanistan'ın başkenti Atina'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını önlemlerinden dolayı zor bir dönem geçiren restoran ve kafe sahipleri, ''boş sandalye'' protestosu gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, sokağa çıkma yasağı ve ülke genelinde dolaşıma getirilen kısıtlamaların 4 Mayıs 2020 tarihi itibariyle kaldırıldığı ülkede, kuaför ve kitapçı gibi bazı küçük işletmeler açılırken, kafe ve restoran sahipleri "boş sandalye" adı altında protesto yaptı.

İş yeri sahipleri, işletmelerinden getirdikleri yaklaşık olarak150 sandalyeyi parlamento binasının da yer aldığı Sintagma Meydanı'na koyarak hükümete mesaj gönderdi. İş yeri sahipleri, mesleklerinin geleceği konusunda endişeli olduklarını belirtti.

Yunanistan Restoranlar ve İlgili Meslekler Federasyonu'nun (POESE) aldığı kararla gerçekleştirilen protestoda, restoran ve kafe sahipleri, koronavirüsten dolayı mesleklerinin olumsuz yönde etkilendiğini belirterek, kira bedellerinin hükümet tarafından karşılanmasını ve yüzde 6'ya varan vergi indirimi istedi.

Federasyonu Başkanı Yorgos Kavathas, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, hükümetin restoran ve kafeleri destekleyen kararlar almaması halinde birçok mekanın kapanacağını belirtti.

Kavathas, ''Bu akşam düzenlediğimiz boş sandalye eylemi aslında pandemi sonrası mesleğimizi bekleyen durumu simgeliyor. Hükümetin desteğini bekliyoruz. Aksi halde birçok mekan kapanmak zorunda kalacak.'' şeklinde konuştu.

"Boş sandalye" gösterileri, başta Selanik ve Patra olmak üzere ülkenin birçok şehrinde de düzenlendi.

Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında 23 Mart tarihinde sokağa çıkma yasağı uygulanan Yunanistan'da 4 Mayıs 2020 tarihinden itibaren alınan tedbirler gevşetilmeye başlatıldı.

İlk etapta kuaför ve kitapçı gibi bazı küçük işletmeler açılırken, kafe ve restoranların ise 1 Haziran 2020 tarihinde açılması bekleniyor.


Geri Dön