28 / 03 / 2024

Yunus Emre Halk Çarşısı'nın temel atma töreni yapıldı!

Yunus Emre Halk Çarşısı'nın temel atma töreni yapıldı!

Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki: -''Ramazan ayında yeni çarşıyı tamamlayıp esnafa teslim edeceğiz''..



     Yazıcı, bir süre önce yanan Altındağ Belediyesi Yunus Emre Halk Çarşısı'nın temel atma törenine katıldı. Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, çarşıdaki yangının kendilerini çok üzdüğünü, o günden bu yana hükümet olarak konuyu sürekli gündemlerinde tuttuklarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla esnafın mağduriyetinin giderilmesi için ilgili tüm kesimlerle çalıştıklarını söyledi. 

     ''Biz şov yapmayız, iş yaparız'' diyen Yazıcı, esnafın sorunlarını kendi sorunları olarak gördüklerini ifade etti. 

     Yazıcı, yangında mağdur olan esnaf için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) 2'şer bin lira, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın 3'er bin lira,  Ankara  Ticaret Odası'nın da 500'er lira nakit destek kararı aldıklarını bildirdi. Hayati Yazıcı, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye de yeni yapılacak çarşıda mülkiyet ve hak sahipliği konusunda hassas davranılması konusunda uyarıda bulundu. 

     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz da esnafı hiçbir zaman mağdur etmeyeceklerini söyledi. Hükümet olarak, buradaki esnafa her türlü desteği verdiklerini ve bundan sonra da vereceklerini belirten Kapusuz, gerek vergi konusunda gerek bankalardan çekilecek kredilerle ilgili olarak her türlü kolaylığın sağlanacağını kaydetti. 

     Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise yanan çarşıdaki esnafın, 20 yıldır ticaretle uğraştığını belirterek, bir gecede çarşıda 685 dükkanın kül olduğunu söyledi. Yeni yapacakları çarşının, esnafın talepleri doğrultusunda tek katlı ve daha modern bir şekilde inşa edileceğini anlatan Tiryaki, ''Toplam 576 dükkan olacak. Adaletli bir şekilde bu dükkanların dağıtımı yapılacak. Ramazan ayında da bu çarşıyı tamamlayıp esnafa teslim edeceğiz'' diye konuştu. 

     Bu arada, Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, temel atma töreni dolayısıyla kesilmek üzere alana koyun getirilince, ''Bir ricam olacak. Ben yufka yürekliyim. Kurbanları burada kesmeyelim, daha uygun bir yerde kesilsin'' dedi. Yazıcı'nın ayrılmasının ardından, koyunların tören alanında kesildiği görüldü. 


AA


Geri Dön