18 / 04 / 2024

Yuşa Yolu'nda genişletme çalışmaları tamamlandı!

Yuşa Yolu'nda genişletme çalışmaları tamamlandı!

İstanbul’un en çok ziyaretçi alan ibadet mekânlarından olan Hz. Yuşa (a.s.)’ın Türbesi’ne ulaşım kolaylığı sağlamak üzere başlatılan yol genişletme çalışmaları tamamlandı...



Beykoz Belediyesi, Ramazan Ayı öncesinde ziyaretçilere ulaşım kolaylığı sağlamak üzere bölgedeki çalışmalarını tamamladı. Geçen yaz başlatılan yol düzenleme çalışmasıyla Anadolukavağı yolu çift şeritli hale getirilirken türbeye çıkan yol genişletildi.  

 

İbadete gelen vatandaşlara kolaylık sağlayacak hizmet kapsamında aydınlatma ve  otopark düzenlemesi de yapıldı.  Yuşa Yolu’na bir de çocuk parkı kurulacak. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanması düşünülen yeşil alan ve çevre projesiyle Yuşa (a.s.)’nin makamının vatandaşların ulaşımdan ibadete tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği daha bakımlı ve daha modern bir ibadet alanına dönüşmesi planlanıyor. 

  

Beykoz Belediyesi mevcut yolu zaman içerisinde gölgelikli bir yürüyüş yolu olarak düzenleyecek, yaşlı ve çocuklar için burada akülü araçlar hizmet verecek. 


Çevre düzenleme projesinin ardından Yuşa Tepesi’ne bir de yeni camii yapılması planlanıyor.  

  

Anadolukavağı sınırları içinde, Boğaziçi ve Karadeniz’e hâkim muhteşem manzarasıyla da ziyaretçilerin ilgi odağı olan Yuşa Camii ve Türbesi, Boğaziçi’nin sahile en yakın ve yüksek yerinde bulunuyor. 

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Doğal ve tarihi güzellikleriyle İstanbul’un göz bebeği olan ilçemiz Hz. Yuşa peygamberin makamı gibi eşsiz bir manevi güzelliğe de ev sahipliği yapıyor. Bu açıdan çok şanslı bir ilçe olduğumuzu söylemek isterim. Bugüne kadar Hz. Yuşa (a.s)’ın türbesi ve çevresinde birçok düzenlemeler yapıldı fakat ilgi o kadar yoğun ki ihtiyacı karşılamıyor.  . Belediye olarak biz de ziyaretçilere ulaşımda kolaylık sağlamak amacıyla yol genişletme ve otopark çalışması yapıyoruz. Şayet cami de yapılırsa Cuma günleri, kandil ve üç aylarda yaşanan yoğunluk ortadan kalkacak ve vatandaşlarımıza kolaylık sağlanacak.” dedi. 




Geri Dön