29 / 03 / 2024

Yusufeli Barajı 2020'de tamam!

Yusufeli Barajı 2020'de tamam!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Yusufeli Barajı'nın inşaat çalışmalarını havadan inceledi. Bakan Turhan, projenin 2020 yılında tamamlanacağını söyledi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Yusufeli Barajı'nın inşaatını ve ilçenin yeni yerleşim yerini havadan inceledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, incelemenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Turhan, Yusufeli Barajı'nın inşaatı nedeniyle bazı yolların baraj gölü altında kaldığını söyledi.

Bakan Turhan, "Baraj gölünün altında kalan yolların yeniden rölekasyon yolları yapılması için bu bölgede yaklaşık 75 kilometre uzunluğunda yeniden yol yapım projelerimiz var. Bu yollar arazinin dağınık olması sebebiyle ağırlıklı olarak tünellerle, viyadüklerle yapılıyor. Yaklaşık 2 milyar 800 milyon lira, 3 milyar lira civarında yol yatırımımız bulunuyor" şeklinde konuştu.

Mega projeleri hayata geçireceklerini açıklayan Bakan Pakdemirli'de "Büyük devlet olmak istiyorsanız mega projeler yapmanız lazım" ifadesini kullandı. Türkiye'nin büyük projelerinin Ovit Tüneli, Zigana Tüneli, duble yol, gölet ve barajları olduğunu söyleyen Pakdemirli, "Bu tabii milletimiz açısından çok gurur verici. Büyük devlet olacaksanız iddialı projeler yapmanız lazım. Yusufeli Barajı da bu iddialı projelerden bir tanesi" açıklamasında bulundu.

Bazı konuları incelemek ve yerinde görmek için bölgeyi ziyaret ettiklerini söyleyen Pakdemirli, "Devletimiz Allah'a şükür uyumuyor, milletimize hizmet için var. Baraj inşallah 2020 yılında bitecek, bittiğinde ekonomimize yıllık 600 milyon lira katkısı olacak. Bugün itibarıyla Türkiye ekonomisinin temelleri Allah'a şükür çok sağlamdır, denilebilir ki 'Cari açığınız var', işte bu tarz mega projeler zaman içerisinde bittikçe bu cari açığımız da inşallah kesinlikle kalmayacaktır ve böylelikle de devlete, millete bu zor coğrafyalarda hizmet götürmenin yolunu inşallah hep birlikte bulacağız" dedi.


Geri Dön