17 / 04 / 2024

Yüzen ülkeler geliyor!

Yüzen ülkeler geliyor!

Dünya liderlerinin çevre felaketlerini durdurmada başarısız kalmasından sonra bir grup bilim insanı hayatta kalmanın yeni yöntemini tasarladı. Bilim insanları 2020 yılında insanların yaşayabileceği bir yüzen ülke geliştirdiğini duyurdu.




Küresel ısınma dolayısıyla birçok ülkenin sular altında kalacağının açıklanmasından ve dünya liderlerinin çevre felaketlerini durdurmada başarısız kalmasından sonra bir grup bilim insanı hayatta kalmanın yeni yöntemini tasarladı... Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, bilim insanları 2020 yılında insanların yaşayabileceği bir yüzen ülke geliştirdiğini duyurdu.

 

Son zamanlarda iklim araştırmacılarının sıklıkla yaptığı, “Dünya sular altıda kalacak” açıklamalarının ardından uzmanlar gelecekte hayatta kalmanın yöntemlerini incelemeye başladı.

 

Seasteading Enstitüsü, 2020 yılında insanların yaşayabileceği bir yüzen ülke geliştiriyor.

 

Yüzen ülkeler geliyor!

 

Seasteading Enstitüsü tarafından yapılan ve başta The Sun, New York Times ve Daily Mail’de yer alan haberde, yüzen ülkenin çalışmalarına en kısa zamanda başlanacağı belirtildi. 2020’de Pasifik Okyanusu’nda denize açılacak yüzen ülkede ilk aşamada yalnızca 300 şanslı insan yaşayacak.

 

Yüzen ülkeler geliyor!

 

PayPal ödeme sistemini kurucularından Peter Thiel tarafından desteklenen yüzen ülkelerin detaylarını ise Seasteading Enstitüsü’nün Başkanı Joe Quirk anlattı. Quirk, “2050’ye geldiğimizde yüzen ülkelerin sayısı 1000’leri bulacak. Buralarda insanlar kendi kurallarını koyacak ve patron, siyasetçi ve bürokratların olmadığı bir hayat sürecekler” diye konuştu.

 

Yüzen ülkeler geliyor!


Quirk, hükümetlerin geçen yüzyılda kaldığını söylerken kuruluş bünyesinde çalışan uzmanların, dayanıklı ve suyun üstünde kalan yapılar üzerinde 5 yıl boyunca çalıştığını ve incelemelerin tamamlandığını söyledi.


Geri Dön