25 / 04 / 2024

Yüzen otopark nerelerde yapılacak?

Yüzen otopark nerelerde yapılacak?

İspark' ın Marmaray'a entegre amacıyla hayata geçireceği yüzen otopark nerelerde yapılacak?, yüzen otopark nasıl yapılacak?, yüzen otoparkı hangi ülkeler kullanıyor? merak ediyorsanız haberimizi inceleyin...




Yüzen otopark nerelerde yapılacak?

İspark, park potansiyelini attırmak için yeni, bir yöntem geliştirdi. İspark'ın kullanacağı otopark yöntemi denizlerde kullanılacak. Bu projeyle her tarafı denizlerle çevrili İstanbul'da yüzer otopark dönemi başlayacak ve deniz alanları kullanılacağından da otopark sorununun çözümüne katkı sağlanmış olacak.


İstanbul'daki yüzen otoparklar atıl durumda bulunan şehir hatları vapurlarının tamir edilmesiyle kullanılacak. Yani eski vapurlar yeni yüzen otopark olacak. Yüzen otopark nerelerde yapılacak? sorusuna ise bu noktada şöyle müjde verebiliriz. Bu sistem İstanbul'un önemli bölgelerinde devreye alınacak. 


Yüzen otopark nerelerde yapılacak?

İspark'ın hayata geçireceği yüzen otoparklar öncelikle Marmaray’ın Üsküdar ve Kadıköy İstasyonu ile Harem’e, Avrupa yakasında ise Kazlıçeşme ve Sirkeci istasyonlarına yakın noktalarda devreye alınacak. Çünkü Marmaray'ın şu anda en büyük sıkıntısı otoparklarla entegre olamaması...


İlk etapta Harem'e 400 araç kapasiteli yüzen otopark yapılacak. 24 saat hizmet verecek olan otoparklarda kafeterya, dinleme alanları, sanat galerisi ve yaşam alanları bulunacak. 


Türkiye'de ilk kez İspark'ın uygulayacağı yüzen otopark projesi dünyada Japonya ve Kanada'da kullanılıyor. 




Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com




Geri Dön