24 / 04 / 2024

Yüzyılın projesi Kanal İstanbul!

Yüzyılın projesi Kanal İstanbul!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın projesi Kanal İstanbul, yüzyılın projesi olarak tanıtılıyor. Dev projede 7 bin kişinin çalışması planlanıyor. 



Kanal İstanbul projesi İstanbul'a yepyeni bir soluk getirecek. Detaylarının şekillendiği proje Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir, Arnavutköy’den geçecek. 45 kilometre uzunluğunda olacak olan Kanal İstanbul projesinin hayata geçirildiği bölgede 7,5 milyon kişi yaşayacak.

Takvim'de yer alan habere göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Küçükçekmece Gölü-Sazlıdere Barajı-Terkos Gölü'nün doğusunu takip eden güzergâhta inşa edilecek olan kanalın Altınşehir ve Şahintepe mahallelerinden geçerek Sazlıdere Baraj Havzası boyunca devam edeceğini belirtti.

100 milyar dolarlık

Kanal İstanbul'da 7 bin kişinin çalışması planlanıyor. 100 milyar dolar yatırım maliyeti olması beklenen dev projenin ekonomiye katkıs da oldukça yüksek olacak. Projenin toplam maliyetinin 20 milyar dolar olması bekleniyor. 

Yüzyılın projesi Kanal İstanbul!

100 yıllık ömrü olacak

Çılgın proje Kanal İstanbul'un 5 yılda tamamlanması planlanıyor. Proje tamamlandığında 350 DTW büyüklüğündeki gemilerin bile geçişi için uygun olacak. Projenin ekonomik ömrünün ise 100 yıl olması planlanıyor.


Geri Dön