25 / 04 / 2024

Zafer Bölgesel Havaalanı ihalesi 1 Nisan'a ertelendi!

Zafer Bölgesel Havaalanı ihalesi 1 Nisan'a ertelendi!

Zafer Bölgesel Havaalanı ihalesinde teklif alma tarihi 1 Nisan'a ertelendi



Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), "Zafer (Kütahya-Afyon-Uşak) bölgesel havaalanının" ihalesinde, teklif alma tarihini 1 Nisan 2010 günü saat 9.30'a erteledi.

DHMİ'nin ertelemeye ilişkin duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Duyuruya göre 20 Ocak 2010 tarihli Resmi Gazete ve gazetelerde yayınlanan ihale ilan metni ile 1 Mart 2010 tarihinde saat 9.30'da sona ereceği bildirilen, Zafer (Kütahya-Afyon-Uşak) Bölgesel Havaalanının yap-işlet-devret modeli ile ihalesine ilişkin teklif alma tarihi, 1 Nisan 2010 günü saat 9.30'a ertelendi.

Buna göre havaalanının ihalesi ise aynı gün saat 10.00'da, ihale ilanında belirtilen yerde gerçekleştirilecek.
AA

Basında yer alan diğer haberler;

İç Anadolu'nun havalimanı için ihale ertelendi
Son birkaç yıldır gündemde olan Kütahya, Afyon ve Uşak'taki hava trafiğini tek bir merkezde toplamayı amaçlayan Zafer Bölgesel Havalimanı ihalesi ertelendi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün (DHMİ) yaptığı açıklamaya göre, daha önce 1 Mart'ta yapılması beklenen ihale, 1 Nisan'a ertelendi. Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak olan havalimanının Kütahya il merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Altıntaş'a bağlı Alibey ve Kuyucak köyleri arazisinde inşa edilecek.

4 uçağın inip kalkabileceği havalimanının pist uzunluğunun 3 bin 500 metre, genişliğinin ise 45 metre olması planlandı. Proje çalışmalarına 2007 yılında başlanan havalimanının, İstanbul Atatürk,  Ankara  Esenboğa ve Antalya'dan sonra Türkiye'nin dördüncü büyük havalimanı olması hedefleniyor. 

İç ve dış hatlar olmak üzere yılda 2 milyon kişinin geçiş yapması düşünülen havalimanı projesinin Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak'ta ki termal merkezlere de ekonomik hareketlilik kazandırması da bir diğer beklenti.

Tebernüş Kireçci


Geri Dön