28 / 03 / 2024

Zağikyan Ailesi Türkiye'yi yol üstü motelcilik ile tanıştıracak!

Zağikyan Ailesi Türkiye'yi yol üstü motelcilik ile tanıştıracak!

Türkiye'ye yol üstü moteli Zağikyan ailesi yurtdışında sağladığı otelcilik tecrübesini artık Türkiye'ye taşımak istiyor. Aile, ABD'de yıllar önce uygulanmaya başlanan yol üstü otelciliğini Türkiye'de zircin haline getirip Anadolu'ya yayılacak



Continent Hotels & Resorts’un sahibi Zağikyan ailesi, Rusya ve Güneydoğu Asya'nın ardından Türkiye'de büyümeye hazırlanıyor. Ethem Zağikyan tarafından kurulan ve franchising sistemi ile büyüyen şirket, Türkiye'de ABD'de yıllar önce hayata geçen yol üstü otelleri ile yayılacak.

Türkiye ilk 10'da

Türkiye'nin turizm merkezleri açısından dünyanın ilk 10 ülkesi arasında olduğunu belirten şirketin Türkiye sorumlusu Kenan Saral, "Türkiye'de olmak istiyoruz. Bu yüzden Türkiye'de 8 otel için görüşme yapıyoruz. İlk hedefimiz ABD'de de örnekleri görülen yol üstü otelleri ile Türkiye'ye büyümek istiyoruz. Kuracağımız sistem sayesinde tüm Anadolu'ya yayılan bir zincir haline gelmek istiyoruz" dedi.

İsim hakkı veriyor

Şirketin uyguladığı sistemin 2003'te Etham Zağityan tarafından başlatıldığını hatırlatan Saral, çalışma yöntemleriyle ilgili şunları söyledi: "Yapılmış ya da yapılmakta olan otellere isim hakkı veriyoruz. Bunlardan oda başı 20-30 dolar ücret alıyoruz. Bu sistem dünyada çok tuttu."

25 anlaşma yaptık

Güney Pasifik ülkelerinde 2014'e kadar 25 otelin anlaşmasının yapıldığını dile getiren Saral, “Tayland ve Vietnam'daki otellerimiz Continent markası ile ağustosta açılacak. Malezya, Bangladeş ve Endonezya'da 20 otelin inşaatı devam ediyor" dedi.

Öncelik ekonomik sınıf

Kenan Saral, Türkiye'de ekonomik sınıf otelcilikte çok büyük açık bulunduğunu söyledi. Bu açığı kapatmak için çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Saral, "Otel açmamız konusunda şu anda görüşmelerimiz devam ediyor. İlk otelimizi haziran ayında İstanbul'da açmayı planlıyoruz" dedi.

Swisss ile birleşiyoruz

Saral, uluslararası arenada daha etkin olmak için bu yıl içinde yeni bir format oluşturmak amacıyla Swiss International ile birlerleşme kararı olduklarını dile getirdi. Böylece iki grup arasında yaklaşık 80 otelin birleşeceğini ifade eden Saral, bu sisteme Türk markaları da eklemek istediklerini vurguladı.

Mehmet HALICI/ BUGÜN


Geri Dön