26 / 04 / 2024

Zekeriya Özak: Kocaeli'de otel yatırımları desteklenecek!

Zekeriya Özak: Kocaeli'de otel yatırımları desteklenecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, turizmde parlayan bir yıldız olacağını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde aldığımız kararlarla 4 ve 5 yıldızlı otellerin desteklenmesi yönünde birtakım teşvikler uygulamaya başladık''



Zekeriya Özak, ''Şu anda 7 adet 5 yıldızlı otel var, devam eden yatırımlarla 4 yıldızlı otelimiz de ortaya çıkacak" dedi. Kandıra kıyı bandının planlanması konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığından gerekli desteği aldıklarını vurgulayan Özak, "Bu kıyı kesimi yaklaşık 38 kilometrelik bir bant. Bu kıyıların belirli bölümlerini etaplar halinde planlamaya başladık. Şu anda meclisimiz gündeminde Kerpe, Kefken, Cebeci, Bağırganlı bölgesinin planlarını yapıyoruz. İnanıyorum ki Kandıra kıyıları kısa bir zamanda Türkiye'nin cazibe merkezi olacak. Kıyüarımızı geliştiriyoruz. Kandıra kıyılarında çok büyük projelerin hazırlığı içine girdik" diye konuştu. 



Tabiat parkı 

Büyükşehir, ilçe belediyeleri, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ortaklaşa kent merkezinde 20 yapıyı restore ettiklerini kaydeden Özak, "Kocaeli'ye 5 tabiat parkı kazandırmak için çalışma yapıyoruz. Bu proje için bakanlıktan onay aldık, tahsis tamamlandı. Burada dev tabiat parkları oluşturuyoruz" dedi. 



Dünya


Geri Dön