20 / 04 / 2024

Zekeriyaköy'de 3 yıldır bitmeyen inşaatta son durum!

Zekeriyaköy'de 3 yıldır bitmeyen inşaatta son durum!

Golf, yeşil alan ve bisiklet parkuru yapılacağı belirtilerek başlatılan inşaat 3 yıldır bitmedi. İş makineleri ve kamyonların gün boyu süren gürültüsü vatandaşların sabrını taşırdı..



Sarıyer Belediyesi'nin 3 yıl önce spor alanı ve çocuk parkı olarak düzenleyeceğini söyleyerek başlattığı ancak bir türlü bitirmediği inşaatın şantiyesi vatandaşları çileden çıkardı. Şehrin gürültüsünden kaçarak milyon dolarlık villalara taşınan vatandaşlar defalarca belediye ve kaymakamlığa şikâyette bulunmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını belirterek "Çalışma sesleri huzur bırakmadı" dedi. Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nce yaklaşık üç yıl önce Zekeriyaköy'de bulunan ve içinde 170 dönümlük çok sayıda ağacın da bulunduğu yeşil arazinin bir kısmına Sarıyer Spor Kulübü'ne ait antrenman sahası yapıldı. Geri kalan bölgenin de golf sahası, bisiklet parkurları, çocuk parkı ve rekreasyon alanları olarak düzenleneceği belirtilerek geçici şantiye alanı kuruldu. 


'HUZURUMUZ KALMADI' 

Ancak yıllardır bitmeyen çalışmalar vatandaşlar için eziyete dönüştü. Şantiyedeki çalışmalar nedeniyle huzurlarının kalmadığını belirten Bella Gardens sitesi sakinlerinden İç Mimar Pınar Soylu yapılanlara isyan etti. 800-900 bin dolarlık villaların şantiye gürültüsü ve manzarası ile karşı karşıya bırakıldığını kaydeden Soylu şunları söyledi: "Daha önce ağaçların ve yeşil dokunun bulunduğu 170 dönümlük alana spor ve rekreasyon alanı yapılacağı belirtilip maket ve projeleri de gösterilerek golf, çocuk oyun alanları, bisiklet parkurları ve sosyal tesislerin yapılacağı söylenmişti. Fakat 3 yıl önce kurulan şantiye halen kaldırılmadı. İş makinelerinin ve kamyonların gürültüsünden adeta işkence yaşıyoruz. Şehir merkezinin gürültüsünden kaçtık şantiyenin dibine düştük. Bu bizlere yapılan çin işkencesidir." 


Sabah


Geri Dön