26 / 04 / 2024

Zeki Toçoğlu: Kat sınırlamasından taviz vermedik!

Zeki Toçoğlu: Kat sınırlamasından taviz vermedik!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu şehirde devam eden çalışmalar ve projelere dair önemli açıklamalar yaptı. İşte Toçoğlu'nun o açıklamaları...



 


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yerel basınla Afet Koordinasyon Merkezi’nde bir araya geldi. Toplantıya SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ve basın mensupları katıldı. Başkan Toçoğlu, şehirde devam eden çalışmalar ve projelere dair önemli açıklamalarda bulundu.


Başkan Toçoğlu, “Afet Koordinasyon Merkezi olarak inşa ettiğimiz bu binada tüm afet senaryoları göz önünde bulunduruldu. Afet anında enerji ve iletişim kesintisi söz konusu değil. Yatakhaneler, bin kişilik yemek çıkarılacak bir mutfak, helikopter pisti, koordinasyon merkezi, idari oda tüm detaylar düşünüldü. Ayrıca hastaneyle de yan yana olması önemli bir avantaj.” dedi.

 

Toçoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Şehir girişinde tüm trafik Sedaş kavşağına yığılmasın diye Erenler Yavuz Selim Caddesi üzerinde yeni bir duble yol çalışması yapıyoruz. Burada hızlı ilerliyoruz. Yazlık’ta yeni bir kavşak çalışması yapıyoruz. Yazlık-Kipa arasında yolu genişletiyoruz. 32 Evler-Hızırilyas arasında da yürüttüğümüz duble yol çalışmasında da sona gelindi. Yakında asfaltını atacağız.”


Toçoğlu raylı sistem projeleriyle ilgili olarak da şu açıklamaları yaptı: “Sakarya’ya elbet raylı sistem gelecek. Ancak burada önemli olan raylı sisteme en uygun zamanda bunu şehre kazandırmak. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Burada bir sıralama vardır; lastik tekerleklilerle, toplu taşıma araçlarıyla ulaşım taleplerini karşılarsın fakat bunun yetmediği bir zaman geldiğinde de raylı sisteme geçersin. Sakarya’da bu gelişme hızı devam ettiği sürece zaten raylı sistem gündeme gelir. Bunların hesap edilmesi gerekir. Potansiyel oluştuğunda bu gerçekleşir.”

 

Toçoğlu: Yalnız kalsak da kat sınırlamasına direniyoruz

 

Kat sınırlamasından taviz vermediklerini söyleyen Başkan Zeki Toçoğlu konuyla ilgili olarak, “Depreme en büyük hazırlık sağlam zeminlerde sağlam yapılar inşa edilmesidir. Burada en büyük mesele kat sınırlamasıdır. Sakarya Türkiye’ye örnektir. Burada yeşil alanlarıyla, geniş yollarıyla, estetik mimarisiyle, insanların gökyüzü ile irtibat kurmasıyla en özel şehirler arasında yer alıyoruz. Yeni bir şehir çıktı ortaya. Çok katlı binaların olmadığı harika bir şehir çıktı ortaya. Kat sınırlamasına tepkiler aldık ama buna her zaman direndik ve direnmeye devam ediyoruz.” diye konuştu.

 


Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön