29 / 03 / 2024

Zeki Toçoğlu Sakarya projelerini tanıttı!

Zeki Toçoğlu Sakarya projelerini tanıttı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Kalıcı çözümlerle uzun vadeli yatırımlar gerçekleştirerek yolumuza devam edeceğiz. Büyük medeniyetimizin Sakarya’ya yansıması artık daha belirgin olarak görülüyor” dedi...




Yeni dönem projelerini kamuoyuyla paylaşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Kalıcı çözümlerle uzun vadeli yatırımlar gerçekleştirerek yolumuza devam edeceğiz. Büyük medeniyetimizin Sakarya’ya yansıması artık daha belirgin olarak görülüyor” dedi.


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yeni dönem projelerini AKM’de gerçekleştirilen programla tanıttı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın da yer aldığı programa AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Şaban Dişli, Ali İhsan Yavuz, Hasan Ali Çelik, AK Parti MKYK Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek, ilçe belediye başkanları, AK Parti belediye başkan adayları, STK temsilcileri, basın mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2009 - 2014 yıllarında hayata geçirilen projelerin tanıtım filminin izlenmesiyle başladı.


Film gösteriminin ardından kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bugün beş yılımızı geride bırakmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün burada, hizmetlerimizle, yaptıklarımızla, hedeflerimizle sizlerin huzurundayız. Yaptığımız bütün hizmetlerde bir gün karşınıza çıkıp hesap vereceğimize inanarak hareket ettik. Bu yüzden başımız dik, gururla ilk günkü heyecanımızla karşınızdayız. 5 yıl önce, sizlerin huzuruna çıktığımız ilk zamanlarda, afaki söylemlerden kaçınmış ama iddiamızı da ortaya koymuştuk. İlkeli siyaset yürüteceğiz demiştik. Biz, hangi şartlar altında olursa olsun, ilkelerimizden ödün vermeden yola devam edeceğimize söz verdik. Emanetinize her zaman sahip çıktık” diye konuştu.


Başkan Toçoğlu, “Bir şehri imar etmek, bir şehri bayındır hale getirmek bir inanç meselesidir. Bir şehri inşa etmek, bir ahlak ve sorumluluk meselesidir. Belediyecilik hizmetlerimizin her aşamasında, noktasından virgülüne bu anlayıştan hiçbir zaman kopmadık. Biz belediyeciliği, hayatı güzelleştirmek, çevreyi korumak, şehri temiz tutmak, insanların gündelik yaşamını kolaylaştırmak, erdemli bir şehir kurmak, milletin yüzünü güldürmek olarak gördük. 'Mutlu ve Yüzü Gülen İnsanların Yaşadığı Sakarya' sloganımız bu hassasiyetimizin bir göstergesiydi” şeklinde konuştu.


Toçoğlu, “Burası bir şehir, burası Sakarya ve biz bir şehir yönetiyoruz. Bizim medeniyetimiz bir şehir medeniyetidir. Medine, Saraybosna, Kahire, Semerkant, Bağdat, İstanbul kadim geleneğimizin özel şehirleridir. Sakaryamız da bir şehirdir ve bizler medeniyetimizden süzülüp gelen bütün ayrıntıları hizmetlerimize yansıtmak için çalıştık. Bu şehirde imar planlarına bağlı kalışımız, sadece depreme hazırlıktan kaynaklanmıyor. Yüksek katlı binalara karşı mesafeli duruşumuz aynı zamanda sahip olduğumuz medeniyet tasavvurumuzla, şehircilik anlayışımızla doğrudan ilişkilidir. Biz Sakarya’nın kendine özgü karakteri olan bir kent olabilmesi için çalışıyoruz” dedi.


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Kalıcı çözümlerle uzun vadeli yatırımlar gerçekleştirerek yolumuza devam edeceğiz. Ulaşımda attığımız adımlarla, yeni duble yollarımızla, şehrin her noktasına kazandırdığımız meydanlarla, sosyal belediyecilik alanındaki örnek hizmetlerimizle, bilişim projelerimizle, teknolojik yeniliklerimizle, kendi enerjimizi üretmeye başlamamızla, imar mevzuatına olan bağlılığımızla, yeni yaşam alanlarıyla birlikte büyük resim ortaya çıkıyor. Büyük medeniyetimizin Sakarya’ya yansıması artık daha belirgin olarak görülüyor” ifadelerini kullandı.


Başkan Toçoğlu, “Ülkemizin konumu ve yeni Büyükşehir kanununu birlikte değerlendirdiğimiz zaman, şehirlerin önemini çok daha iyi anlayabiliriz. Sakarya’ya merkezi bir konum belirlemeye çalışıyoruz. İşte bu nedenle 2023 hedeflerini çok önemsiyor ve yeni dönem projelerimizi bu bakış açısıyla belirliyoruz. Bu inanç ve kararlılıkla şehrimiz için gerekli olan, geleceğin Sakarya’sında mutlaka yer alması gereken konular üzerinde titizlikle durduk. Gençlerimizi, kadınlarımızı, çocuklarımızı, engelli bireylerimizi daima göz önünde bulundurarak yeni projeler geliştirdik. Bu şehirde, imarını tamamlamış Sakarya’da, kültürel olarak dikkat çeken yatırımlarımız arttıracağız. Artık Sakarya, gelenekle modernin sentezi bu kent, yeni romancıların, yeni şairlerin, sanatçıların, bilim insanlarının, aydınların yetiştiği bir kent olacak” diye konuştu.


Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakaryamız, toplumun her kesimden hemşerimize ilham kaynağı olacak bir kent haline gelecek. Sosyal hayatı her daim hareketli, bilgi üreten bir kent halini alacağız. Bunu hep birlikte başaracağız. Büyük idealler peşinde değilseniz, faziletli şehirler inşa edemezsiniz. Bunun için daha çok çalışmak, daha çok üretmekten başka çaremiz yok. Bu şehir hepimizin. Kardeşlik coğrafyası Sakarya’mızı hep birlikte inşa edeceğiz. Geleceğin Sakarya’sını Türkiye’nin göz bebeği haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.


Yaptığı konuşmanın ardından yeni dönem projelerini tanıtan bir sunum yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ilk olarak yeni Kongre Merkezi’nin müjdesini verdi. Başkan Toçoğlu, Belediyemiz İtfaiye Dairesi ve SASKİ Teknik Birimlerinin bulunduğu alanda bin 200 kişilik Kongre Merkezi inşa edeceğiz. Ulusal ve uluslar arası sempozyum ve toplantıların yapılacağı merkezde cep salonlar, sergi alanları yer alacak. Kongre merkezi modern mimarisiyle göz dolduracak” dedi.


Süs bitkisi yetiştiriciler için Uluslararası Botanik Merkezi oluşturacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Zeki Toçoğlu, “350 bin dönüm arazi üzerinde inşa edilecek merkezde, süs bitkilerini yetiştirilecek. Tarım teknolojilerinin kullanılacağı seralar, tohum çeşitliliğini arttıracak tohum bankaları, idari ve sosyal tesisler ile ticari üniteler yer alacak. Fuar alanında yerel ve ulusal süs bitkicileri fuar organizasyonları düzenlenecek. Merkezimiz, süs bitkicileri için üretim, satış ve yaşam alanı olacak” şeklinde konuştu.


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Sakarya Büyükşehir Başkan Adayı Zeki Toçoğlu diğer projelerini ise şu şekilde anlattı; “Mithatpaşa mahallesinde bulunan SASKİ Teknik Birimler Şantiyesi’nin bulunduğu alanda inşa edilecek. Yaklaşık 30 bin metrekarelik alan içerisinde 20 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleri yeni hizmet binasında toplanacak” diyen Toçoğlu, Yenikent’te yeni bir rekreasyon alanı oluşturacaklarını da sözlerine ekleyerek, “Camili 2’de, Ayçiçeği Vadisi olarak bilinen 130 bin metrekarelik alanda rekreasyon projesi başlatılacak. Proje alanında, Sakaryamıza hitap edecek yeni bir şehir parkı inşa edilecek. Gölet, piknik ve spor alanları, yürüyüş yolları, restoran, kafeterya, sosyal amaçlı kullanılacak tesisler ve otoparklar yer alacak” diye konuştu.


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Sakarya Büyükşehir Başkan Adayı Zeki Toçoğlu konuşmalarının ardından diğer projelerini tanıtarak programını sonlandırdı.



Sakarya 54


Geri Dön