23 / 04 / 2024

Zeydan Karalar: Kentsel dönüşüm için halkın onayı alınacak!

Zeydan Karalar: Kentsel dönüşüm için halkın onayı alınacak!

Seyhan Belediye Başkanı Karalar, Seyhan Belediyesi'nin TOKİ işbirliğiyle İsmetpaşa ve Barış mahalleleri "Kentsel Yenileme ve Gecekondu Dönüşüm Projesi" kapsamında halkın yüzde 90'ının ikna edilmesi için çaba sarf edeceklerini söyledi.



Seyhan Belediye Başkam Zeydan Karalar, yerel seçimler öncesi vaat ettiği projeleri hayata geçirmek için çalışacaklarını söyledi. Belediyelerin görevinin sadece kenti güzelleştirmek olmadığını ifade eden Karalar, 5 seneye önemli 3 projeyi sığdırmak istediğini belirtti. Bunların "Meydan", "Yeşil Vadi" ve "Yerinde Dönüşüm" olduğunu açıklayan Karalar, "Toplu konut, yerinde dönüşüm, insan onuruna yakışır bir kent yapmak sosyal demokratların işidir. Bu süreçte yasal olarak halkın yüzde 90'ının ikna edilmesi için çabalayacaklarını vurguladı. Başkan Zeydan Karalar, "Çıkmaz sokakların önemli bir bölümünün 5 yıl içerisinde açılacağını da kaydetti. 


Seyhan Belediyesi'nin  TOKİ  işbirliğiyle İsmetpaşa ve Barış mahalleleri "Kentsel Yenileme ve Gecekondu Dönüşüm Projesi" kapsamında yaptırılan konutların hala sahiplerine teslim edilmemesiyle ilgili olarak da konuşan Karalar, inşaatı tamamlanan top konutların yetki ve sorumluluğunun Seyhan Belediyesi'nden, TOKİ'ye devredildiğini belirtti. Bayram öncesinde bu konuyla ilgili Ankara'ya giderek yetkililerle görüştüğünü hatırlatan Karalar, "TOKİ yetkilileri, bayramdan sonra Adana'ya gelip incelemelerde bulunacak.Biz o işte biraz zorlayıcı bir rol oynamaya çalışıyoruz ve umarım bayramdan sonra bu meseleyi çözeceğiz" dedi.

 

SİNEKLE MÜCADELE 


Yeni yasa ile Büyükşehir Belediyesi'nin iş yükünün olağanüstü arttığmı ifade eden Karalar, sinekle mücadele görevinin ilçelere verilmesi gerektiğini söyledi.Çöpleri yerin altına taşıma projesini de uygulamaya koyduklarını hatırlatan Karalar, pilot bölge olarak Cemalpaşa Mahallesi'nden başladıklarını ve kısa sürede tüm mahallelere yayılacağını kaydetti. Her yıl 500 çöp ünitesinin yeraltına yerleştirileceğini açıklayan Başkan Karalar, dönem sonunda 2 bin 500'e yakın yerde ünite bulunacağmı ve Seyhan'da yapılacak tüm yeni sitelerin ruhsat verme aşamasında, yeraltı çöp ünitesi zorunluluğu olacağını söyledi. 


Adana Haber


Geri Dön