24 / 04 / 2024

Zile Dereboğazı İçme Suyu Barajı'nda tünel çalışmaları başladı!

Zile Dereboğazı İçme Suyu Barajı'nda tünel çalışmaları başladı!

Zile'nin içme suyunu karşılayacak olan Zile Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışması hızla devam ediyor. Baraj çalışmasında 350 metre uzunluğundaki tünel çalışmasında şuana kadar 200 metrelik tünel kazıldı.




Zile'nin içme suyunu karşılayacak olan Zile Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışması hızla devam ediyor. Baraj çalışmasında 350 metre uzunluğundaki tünel çalışmasında şuana kadar 200 metrelik tünel kazıldı. İçme suyu baraj çalışmasının en kısa zamanda tamamlanması için yoğun çaba sarf ediliyor.


Yapılmakta olan baraj çalışması hakkında bilgi veren Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel; Zile'mizin içme suyuna kesin çözüm olarak yılların hayali olan içe suyu barajını başarıyoruz. Mevsimin kış olasına rağmen çalışmalar hızla devam ediyor. 2 yıl önce ilçemizde yaşanan kuraklık dolayısıyla hem içme suyunda hem de sulama suyunda büyük bir problem yaşanmıştı. Çok şükür Süreyya bey barajının sulama kanallarının 17,5 km lik yapım ihalesi bu yıl bakanlık çıkıyor. İçme suyu barajımızda şuanda yapılıyor çok mutluyuz. Bu güne kadar ilçemize yüzlerce iş yaptık ancak Dereboğazı ismini verdiğimiz içme suyu barajımız yaptığımız işerin en önemlisi en büyüğü emeği geçen başta bakanımız Veysel Eroğlu'na tüm Tokat Milletvekillerimize İstanbul Milletvekilimiz Harun Karaca'ya DSİ Bölge müdürümüze DSİ İl müdürümüze ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.



Zile Belediyesi




Geri Dön