20 / 04 / 2024

Zincir marketlere veri paylaşımı zorunluluğu geldi!

Zincir marketlere veri paylaşımı zorunluluğu geldi!

Zincir mağazalara yönelik tartışmaların devam ettiği bu dönemde Ticaret Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir adım geldi. Zincir mağazalara "Veri paylaşımı" zorunluluğu getirildi.



Zincir marketlere veri paylaşımı zorunluluğu geldi!

NTV'de yer alan detaylara göre, geçtimiz günlerde zincir mağazalarda satılan ürünlerdeki fiyat farklılaşmalarına ilişkin iddialar nedeniyle "fahiş fiyat" tartışması yaşanmıştı.

Tartışmalar üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, zincir mağazalara yönelik "FETÖ ilişkileri incelensin" çağrısında bulunmuştu.

Bu çağrıya Gıda Perakendecileri Birliği Başkanı Galip Aykaç sert yanıt vermiş, yoğun tepkiler üzerine ise istifa kararı almıştı.

Bu çağrıya Gıda Perakendecileri Birliği Başkanı Galip Aykaç sert cevap vermiş, yoğun tepkiler üzerine ise istifa kararı almıştı. Son olarak market ve tedarikçilere 'fahiş fiyat' soruşturmasıyla değişik boyut kazanan 'zincir market' tartışması yönetmelik değişikliğine uzandı. Yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

MADDE 12/Ç- (1) Perakende ticaretin etkin ve sürdürülebilir rekabet şartlarına göre yapılmasına yönelik politikaların geliştirilmesi, kamuoyunun aydınlatılması ve tüketicinin fiyat karşılaştırması yapabilmesine imkân sağlanması amacıyla, gıda perakende sektöründe hızlı tüketim mallarının satışıyla iştigal eden ve şube sayısı iki yüzden fazla olan zincir mağazalar, satışa sundukları ürünler ile şubelerine ilişkin verileri Bakanlıkça belirlenen sisteme aktarmakla yükümlüdür. Bu veriler ilgili kurum, kuruluş ve kamuoyuyla paylaşılabilir. Veri aktarımının usul ve esasları Bakanlıkça belirlenerek ilgili zincir mağazalara bildirilir.” 

Aralık ayında hesaplara peş peşe 1250 TL yatacak! Aile destek ödemesinden kimler faydalanacak?

Emeklilere yeni yıla girmeden önce son fırsat! Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası tek tek açıkladı! 10 bin TL alan...

e-Devlet'ten başvurana 2.500 TL'lik destek verilecek! Başvurusu onaylanan PTT'den hemen alacak!


Geri Dön