28 / 03 / 2024

Zincir marketlerin ekmek üreticilerine yapacağı asgari ödeme tutarına fırıncılardan ilk tepki: Memnunuz!

Zincir marketlerin ekmek üreticilerine yapacağı asgari ödeme tutarına fırıncılardan ilk tepki: Memnunuz!

Zincir marketlerin ekmek üreticilerine yapacağı asgari ödeme tutarının, tarife fiyatının en az yüzde 80'i olarak belirlenmesi fırıncılar tarafından memnuniyetle karşıladı.



Zincir marketlerin ekmek üreticilerine yapacağı asgari ödeme tutarına fırıncılardan ilk tepki: Memnunuz!

Balcı, düzenlemenin üreticinin mağduriyetinin önlenmesi bakımından olumlu olduğunu vurguladı. Zincir marketlerin ekmek tedarikçilerin kaldıramayacağı fiyatları teklif ettiğini söyleyen Balcı, "Bu durum fırıncıyı da sıkıntıya sokuyordu. Düzenleme, üretici olan fırıncı esnafının mağduriyetine son vermiş olacak. Zincir marketler üzerinden yaşanan olumsuzluklar ve sıkıntılar son bulmuş olacak." diye konuştu.

Bakkallar açısından da düzenlemeye gidildiğini ifade eden Balcı, bu kapsamda küçük ölçekli perakende işletmeler ile ekmek üreticileri arasındaki fiyatın da pazarlığa tabi olacağını belirtti.

Balcı, düzenlemeyle zincir marketler tarafından yapılacak ekmek iadelerinin yüzde 5'den fazla olamayacağını söyleyerek, "Zincir marketlerde ekmek iadesi fazla olduğu için ciddi anlamda israfa yol açıyordu. Şimdi iade oranı sınırlandırılarak, israfın da azalması sağlanacak. İade miktarı 200 ekmekte 10 taneyi geçemeyecek. Günde 5 milyon ekmek israf oluyor" diye açıkladı.

YÖNETMELİK DÜZENLEMESİ

Söz konusu yönetmelikle, büyük ölçekli perakende işletmelerce ve tedarikçilerce ekmek üreticisine yapılacak ödeme tutarı, tarife fiyatının en az yüzde 80'i olacak. Ekmek üreticisine yapılacak ödeme tutarıyla tarife fiyatı arasındaki farkın en az yarısının ekmek tedarikçilerine ödenmesi sağlanacak.

Bakkal gibi küçük ölçekli perakende işletmelerin ekmek üreticisine tarife fiyatının asgari oranında ödeme yapması zorunluluğu kaldırıldı.

Büyük ölçekli perakende işletmeler ve tedarikçiler tarafından ekmek üreticisine yapılabilecek yüzde 5'lik azami iade oranı sınırlaması kapsamına ekmek tedarikçilerine yapılabilecek iadeler de dahil edildi.

İnşaat sektörü zam haberi ile çalkalanıyor! Demir fiyatlarına zam geldi! Peki çimento fiyatları ne kadar oldu?

İstanbul Hali sebze meyve fiyatları açıklandı! İşte 18 Ağustos 2022 İstanbul Hali sebze meyve fiyat listesi


Geri Dön