26 / 04 / 2024

Fırıncılar Odası Başkanı Balcı'dan flaş ekmek zammı açıklaması: Pazartesi'den itibaren zamlar iptal

Fırıncılar Odası Başkanı Balcı'dan flaş ekmek zammı açıklaması: Pazartesi'den itibaren zamlar iptal

İstanbul başta olmak üzere Anadolu'nun bazı illerinde ekmeğe yapılan zamlar tartışmalara neden oldu. Fırıncılar Odası Başkanlığı bugün Samsun'da ekmek fiyatlarına gelen zamları masaya yatırdı ve toplantı sonrası flaş bir açıklama geldi.



İstanbul’da 210 gram ekmeğin fiyatının 20 Haziran'da 5 liraya çıkmasının ardından tartışmalar da başladı. Fırıncılar artan maliyetleri gerekçe gösterirken İTO, kendilerine bağlı fırınlarda ekmeğin 3,5 liradan satılacağını açıklamıştı.

İstanbul’da, 4 liradan satılması bile henüz resmi onay almayan 210 gram ekmeğe geçtiğimiz hafta başında zam geldi. 210 gram ekmek 5 liradan satılmaya başlandı. Ekmeğe gelen zamlara vatandaşlar tepki gösterdi. Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, Üsküdar, Kadıköy ve Ataşehir'de ekmeğe yapılan zamların genel bir tavır olmadığını zamların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Tüm bunların ardından İBB Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama ise 250 gram halk ekmeğin satışının 2 liradan devam edeceğini bildirdi.

İstanbul başta Anadolu'nun bazı illerinde fırıncıların artan elektrik, işçi, un fiyatları ve mazot fiyatlarını gerekçe göstererek ekmeğe yaptıkları zamların iptal edildiği açıklandı.

Fırıncıların belediye zabıtasından 14 bin lira ceza yemeyi göze alarak yaptığı zamların 27 Haziran Pazartesi gününden itibaren geri çekileceği bildirildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön