29 / 03 / 2024

Ziraat Bankası konut kredisi masrafları ne kadar?

Ziraat Bankası konut kredisi masrafları ne kadar?

Son günlerde gündemde olan konut kredisi faiz oranlarının düşmesi ile kredi masraflarının artması haberi üzerine Kredi Pazarı, Ziraat Bankası'nın konut kredilerine uyguladığı masrafları ve zorunlu sigortaları araştırdı...



Ziraat Bankası aybaşından itibaren konut kredisi faiz oranlarında büyük bir indirim uygulayarak konut kredisi faiz oranlarını %1.28’e düşürdü. Bankalar arasında en düşük tabela konut kredisini kullandıran banka Ziraat Bankası olarak yer alıyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Masrafları ve Zorunlu Sigortalar

Ziraat Bankası konutun krediye değer tespiti için 573 ile 2068 TL arasında ekspertiz ücreti talep ediyor. Ayrıca ortalama 50 TL DASK prim tutarı alıyor. Banka ipotek tesis ücreti olarak 130 TL, kredi tahsis ücreti için de kredinin %0.50’si kadar komisyon alıyor.

Ziraat Bankası zorunlu uygulanan sigortalar kapsamında ise kişiye göre değişiklik göstermekle beraber 110 TL hayat sigortası, ortalama 180 TL’ de konut sigortası bedeli talep ediyor. Ziraat Bankası konut kredisinin yıllık maliyeti %16.8’e karşılık geliyor.

Ziraat Konut Kredisi Hesaplama

Ziraat Bankası’ndan 200.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 5 yıl vadede aylık ödemeleri 4.800 TL, 10 yıl vadede yaklaşık aylık 3.250 TL’ ye denk geliyor.

 


Geri Dön