26 / 04 / 2024

Ziraat Bankası'ndan projelere 335 milyarlık kaynak!

Ziraat Bankası'ndan projelere 335 milyarlık kaynak!

Ziraat Bankası ilk üç aylık finansal raporu açıkladı. Yılın ilk çeyreğinde 2.17 milyar lira net kâr elde bankanın toplam kredi büyüklüğünün 335 milyar TL'ye ulaştı.



Ziraat Bankası, ilk üç aylık finansal verileri paylaştı. Banka, yılın ilk çeyreğinde 2.17 milyar lira net kâr elde etti. Bankanın toplam aktifleri ise 384 milyar 695 milyon liraya ulaştı.


Toplam kredi büyüklüğünün 335 milyar TL olduğunu söyleyen Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın,  "Ülke ekonomisine en yüksek finansman imkânı sağlayan banka konumunu sürdürüyoruz. Nakdi kredilerin bilançodaki payı yüzde 65'i aştı. Kredi portföyünün yaklaşık yüzde 75'i reel sektörün finansmanı için verilmiş kredilerden oluştu" diye konuştu. 


2016'nın ilk yarısına oranla yılın ikinci yarısında kredi büyüme hızlarında artış olduğuna dikkat çeken Aydın, "Bu ivmelenmeyi bu yılın ilk çeyreğinde de sektör ortalamasının üzerinde büyüyerek sürdürdük. Son dönemde kredilerdeki artışımızı, özellikle küçük ve orta büyüklükteki işletmelerimizin finansmanı ve konut kredileri kaynaklı olarak gerçekleştirdik. Konut kredilerindeki pazar payımız yüzde 20'lere ulaşmış durumdadır. 2017'nin ilk çeyreğinde nakdi kredilerimiz yüzde 8'in üzerinde büyüme kaydederek 252 milyar TL'ye ulaştı. Bu kredi büyüme hızı, yıllık bazda yaklaşık yüzde 40 oranında bir büyümeye karşılık gelmektedir. Bu dönemde bireysel ve girişimci müşterilerimize kullandırdığımız krediler sırasıyla yüzde 12 ve yüzde 11 artış kaydetmiş bulunuyor. Bunlar da yüzde 50'nin üzerinde yıllık bir büyüme hızına işaret etmektedir'' ifadelerini kullandı.


Aydın,  TOBB işbirliği ile yaklaşık 15 bin firmaya 1.4 milyar TL, KOSGEB desteği ile yaklaşık 50 bin firmaya 1.2 milyar TL finansman desteği verdiklerini söyledi.


Sabah


Geri Dön