29 / 03 / 2024

Ziraat GYO'nun kira geliri yüzde 86 arttı!

Ziraat GYO'nun kira geliri yüzde 86 arttı!

Ziraat GYO'nun 1 Ocak 2021 ile 31 Mart 2021 dönemine ait sorumluluk beyanı, faaliyet raporu ve finansal raporu yayınlandı.



Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'da (KAP) sorumluluk beyanını, faaliyet raporunu ve finansal raporunu yayınladı.

Ziraat GYO'nun Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Seri II.14.1. sayılı "Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği" ("Tebliğ") uyarınca SPK ve ilgili mevzuatlar tarafından belirlenen format ve içeriğe uygun olarak hazırlanan 31 Mart 2021 tarihinde sona eren hesap dönemine ait finansal raporu, faaliyet raporu ve sorumluluk beyanı yayınlandı.

5.5 milyar TL'lik özkaynak
Şirketin konselide olan finansal raporuna göre, 1 Ocak 2021 ile 31 Mart 2021 döneminde, toplam özkaynakları 5 milyar 533 milyon 533 bin TL oldu.

İlk çeyrekte 97 milyon TL'lik artış
Yatırım portföyünde bulunan tüm gayrimenkuller için ekspertiz raporları 2020 yılsonu itibarıyla yapıldı. Bununla birlikte toplam portföy değerine bakıldığında ilk çeyrekte yılsonuna göre 97 milyon TL artış olduğu görüldü. 

Kira geliri yüzde 86 arttı
Kira getirili gayrimenkullerden elde edilen kira gelirleri 2020 yılsonunda 63,4 milyon TL olarak gerçekleşti. 2021 yılı ilk çeyrekte ise 21,9 milyon TL kira geliri sağlandı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 86 oranında bir artış gerçekleşti. 

Ziraat GYO nun kira geliri yüzde 86 arttı!

Ziraat GYO'nun KAP açıklaması:
ZİRAAT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.

Finansal Tablo ve Faaliyet Raporlarının Kabulüne İlişkin Yönetim Kurulunun

Karar Tarihi: 08/06/2021

Karar Sayısı: 92/1
  
SERMAYE PİYASASI KURULUNUN
  
SERİ:II, NO:14.1 SAYILI TEBLİĞİN İKİNCİ BÖLÜMÜNÜN 9. MADDESİ GEREĞİNCE SORUMLULUK BEYANI

Şirketimizin 01.01.2021- 31.03.2021 faaliyet dönemine ait Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-14.1 sayılı "Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği'ne göre düzenlenmiş, Denetim Komitesi ile Yönetim Kurulu tarafından onaylanmış ve sınırlı bağımsız denetimden geçmemiş Konsolide Olmayan ve Konsolide Finansal Tablolar ve Dipnotlar ile Yönetim Kurulu Ara Dönem Faaliyet Raporunun görev ve sorumluluk alanında sahip olduğumuz bilgiler çerçevesinde;
  
a) Finansal tabloların ve faaliyet raporunun tarafımızca incelendiğini,

b) Şirketimizdeki görev ve sorumluluk alanında sahip olduğumuz bilgiler çerçevesinde, finansal tabloların ve faaliyet raporunun önemli konularda gerçeğe aykırı bir açıklama veya açıklamanın yapıldığı tarih itibariyle yanıltıcı olması sonucunu doğurabilecek herhangi bir eksiklik içermediğini,

c) Şirketimizdeki görev ve sorumluluk alanında sahip olduğumuz bilgiler çerçevesinde, yürürlükteki finansal raporlama standartlarına göre düzenlenen finansal tabloların (konsolidasyon kapsamındakiler dahil) Şirketin aktifleri, pasifleri, finansal durumu ve kâr ve zararı ile ilgili gerçeği dürüst bir biçimde yansıttığını ve faaliyet raporunun işin gelişimi ve performansını (konsolidasyon kapsamındakiler dahil), Şirketin finansal durumunu, karşı karşıya olduğu önemli riskler ve belirsizliklerle birlikte dürüstçe yansıttığını,
  
Beyan ederiz.
  
ZİRAAT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.

Konselide olmayan finansal raporu için tıklayın
Konselide olan finansal raporu için tıklayın
Faaliyet raporu için tıklayın


Geri Dön