23 / 04 / 2024

Ziya Yılmaz: Konutta lüks anlayışı pandemiden sonra değişti

Ziya Yılmaz: Konutta lüks anlayışı pandemiden sonra değişti

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konut sektöründe pandemiyle birlikte lüks anlayışının da değiştiğini söylerken, Yeni Levent Projesi ile ilgili de bilgiler verdi.



DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, yaptığı açıklamayla hem şirketin son projelerinden Yeni Levent ile hem de gayrimenkul sektöründeki gelişmelerle ilgili konuştu.

DAP olarak sektörde örnek oluşturacak birçok projeye imza attıklarını hatırlatan Yılmaz, var oldukları bölgelere değer katmayı hedeflediklerini ve 50 yıl sonrasında bile değerine değer katacak sembol projeler geliştirdiklerini vurguladı.

Türkiye’de olduğu gibi dünyada da konuta ilginin arttığının altını çizen Yılmaz, “Konutun enflasyona karşı güvenli liman olduğunun bilincindeki tüketici, karşısına çıkan fırsatları değerlendirmeyi istiyor” diye konuştu.

 Ziya Yılmaz: Konutta lüks anlayışı pandemiden sonra değişti

Covid-19 salgınının ardından sektörde tüketici davranışlarının keskin değişimler gösterdiğinin altını çizen Yılmaz, “Artık sağlık faktörü hiç olmadığı kadar ön plana çıktı. Bunu ‘lüks’ anlayışında da gözlemliyoruz. Artık talep, doğanın içinde fakat şehrin merkezindeki projelere. İnsanlar bir taraftan şehir hayatının getirdiği sosyal imkanlardan faydalanmayı isterken diğer taraftan da doğanın iyileştirici etkisini arzuluyor” dedi.

DAP olarak talep tarafında değişen beklentileri düzenli olarak analiz ederek, bunları bir veri setine dönüştürdüklerini vurgulayan Yılmaz, elde edilen verileri DAP uzmanlığı ve bilimsel veriler ışığında harmanladıklarını söyledi.


Geri Dön