28 / 03 / 2024

Ziya Yılmaz: Konut sektörüne özel banka kurulmalı!

Ziya Yılmaz: Konut sektörüne özel banka kurulmalı!

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Konutta iyi bir bankaya ihtiyaç var, Emlakbank gibi. Diğer bankalarda destek veriyor fakat sektöre özel bir banka kurulursa konut kredileri daha düşük olabilir" dedi.



 

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Feraye Palace'ta gerçekleştirdiği basın toplantısında sektörle ilgili açıklamalar yaptı. 

 

Hükümetin 2017 yılında gayrimenkul sektörüne çok önemli destekler verdiğini belirten Yılmaz “Konutta iyi bir bankaya ihtiyaç var, Emlakbank gibi. Diğer bankalarda destek veriyor fakat sektöre özel bir banka kurulursa konut kredileri daha düşük olabilir. Bu konuyla ilgili beklentimizi yetkililere ilettik” dedi.

 

2018 yılında 4 yeni proje hayata geçirmeyi planladıklarını söyleyen Yılmaz, "Piyasanın durağan olduğuna inanmıyorum, konut sektöründeki yüzde 6'lık büyüme sektörün bu yıl 1 milyon 400 bin konut satışını aşacağını gösteriyor." dedi.

 

İzmir bizim için çok önemli
İzmir'de hayata geçirdikleri DAP  İzmir  projesinde satışların iyi gittiğini belirten Ziya Yılmaz, "İzmir projemizdeki 415 konutun satışını gerçekleştirdik. İzmir'de bir projeyle kalmak istemiyoruz. Hedefimiz en az 3 proje." dedi.

 

Yeni projelerde çalışmalar devam ediyor
Pendik, Maslak ve Beykoz’daki projelerine de değinen Yılmaz, Pendik projesinin planlarının tamamlandığını söyledi. Pendik'te içerisinde üniversite, hastane, avm, residence ve konutun yer aldığı küçük bir şehir kuracaklarını söyledi. Yılmaz Beykoz ve Maslak projelerindeki çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön