16 / 04 / 2024

Zonguldak Alaplı'da 988 bin TL'ye depo ve dükkan!

 Zonguldak Alaplı'da 988 bin TL'ye depo ve dükkan!

Alaplı İcra Müdürlüğü, Zonguldak ili Alaplı ilçesi Kılçak köyü, Tepealtı mevkiinde yer alan, üzerinde iki depo ve bir binanın bulunduğu fındık tarlasını 988 bin 162 TL'den satışa çıkardı. Satış, 16 Temmuz 2012 Pazartesi günü 10:00-10:10 saatleri arasında



ALAPLl İCRA MÜDÜRLÜGÜ’NDEN GAYRİMENKULÜN AÇIK ARTIRMA İLANI 


SAYI: 2008-692 Esas.

Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:

TAPU KAYDI: Alaplı ilçesi Kılçak köyü, Tepealtı mevkii, 145 ada 25 parselde kayıtlı, 589,11 m2 yüzölçümlü arazi üzerine kurulu, tapu kaydında fındık tarlası vasıflı olarak gözüken ancak üzerinde bina olan gayrimenkul.

ÖZELLİKLERİ: Alaplı ilçesi Kılçak köyü, Tepealtı mevkii, 145 ada, 25 parselde kayıtlı, 589,11 m2 büyüklüğündeki arazi üzerine kurulu bir adet zemin kat, zemin katta her biri 100 m2 büyüklüğünde iki adet depo ve dükkan niteliğinde işyeri olarak planlanan bölüm ve onun üstünde 5 kat olmak üzere toplam 6 katlı ve her bir katta 2 daire olmak üzere toplam 10 daire, her bir daire 130 m2 büyüklüğünde olup dairelerde bir salon, 2 yatak odası, mutfak, antre, koridor, banyo wc ve 3 adet balkon bulunmaktadır. Bina Alaplı - Yığılca yoluna cepheli, görüş alanı açık, manzaralı bir konumdadır. Bina ayrık nizamda yapılmış, parselin kenarı duvar yapılarak çevrilmiştir. Binanın arka kısmına bitişik olarak 30 m2 büyüklüğünde kazan dairesi inşa edilmiştir. Bina toplam 988.162,00.TL muhammen bedelle aşağıda belirtilen yer gün ve saatte satışa çıkarılacaktır.

MUHAMMEN DEĞERİ: 988.162,OO.TL (Toplam)

İMAR DURUMU: İmar sahası dışındadır..

1-Satış 16.07.2012 Pazartesi günü saat: 10.00’dan 10.10.’a kadar Alaplı Adalet Sarayı önünde (doğu girişi) açık artırma suretiyle yapılacaktır.Bu artırmada muhammen kıymetin % 60’ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 26,07.2012 Perşembe günü Alaplı Adalet Sarayı önünde (doğu girişi) saat: 10.00-10.10 arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40’ını bulması ve satış isteyenin

alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde pey akçesi ve-ya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale damga vergisi, KDV, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını daya-nağı belgeler ile oribeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel İle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2008-692 Esas, sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

7-Tebligat yapılamayan tüm ilgililere tebliğ yerine geçmek üzere ilanen tebliğ olunur.

(İİK. m 126 ve 127) .

(ic. if. K.126)

O ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Yönetmelik Örnek No: 27

www.bik.gov.tr B: 36622


İlan için tıklayın!


Geri Dön