29 / 03 / 2024

Zorlu Center'a 3 bin kişilik talep toplandı! 1 milyon 100 bin dolara!

Zorlu Center'a 3 bin kişilik talep toplandı! 1 milyon 100 bin dolara!

Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even, 580 rezidansın bulunduğu Zorlu Center Projesine 3 bin kişilik talep topladıklarını belirtti. Projede penthouseların metrekaresi 25 bin dolardan satılıyor



2.5 milyar dolar yatırımla Türkiye'nin en lüks projelerinden biri olacak Zorlu Center'da satışlara başlayan Zorlu Holding, gayrimenkuldeki hedeflerini büyüttü.

Zorlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, lansman sonrasında gelen ilgiden çok metrekare ortalamasının 18 bin dolar olduğu projedeki en lüks daireler olan penthouseların ise 25 bin dolardan satıldığını açıkladı.

Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even ise grubun gayrimenkulde Zorlu Center dahil olmak üzere yatırım hedeflerinin 3.5 milyar dolar olduğunu söyledi.

Even, 2.5 milyar dolar yatırım büyüklüğündeki Zorlu center projesi dışında 280 milyon dolara Levent'te Zorlu Levnt Ofis projesi ve İzmir'de henüz çalışmaları devam eden 120 milyon dolar büyüklüğündeki Zorlu Konak projelerinin de olduğunu açıkladı. Zorlu Grubu'nun bu yatrımlarla birlikte toplam 3.5 milyar dolarlık bir yatırım hedefi bulunuyor. Zorlu Center projesinin alışveriş merkezi kısmı 2012 yılında tamamlanacak. 580 rezidansın bulunduğu projeye 3 bin kişilik talep topladıklarını söyleyen Even, "Yoğun ilgiyle karşılaştık. Tek bir satış görevlisi günde 5-6 randevu alabiliyor. 1 kişiyle görüşme 1.5 saat gibi bir zaman alıyor" diye konuştu.

Zincirlikuyu'da eski Karayolları arazisi üzerinde yer alan Zorlu Center dışında diğer projelerle de ilgilendiklerini söyleyen Even, Levent'te başlayacakları Zorlu Levent Ofis projesinin 280 milyon dolara hayata geçirilecek ve 2013 yılında tamamlanacağını dile getirdi. Even, projenin inşaatına bir ay içinde başlanacağını söyleyerek Türkiye'de örneği olmayan lüks bir ofis projesi planladıklarını ve metrekare fiyatlarının da piyasadaki üst sınır zorlayacağını kaydetti. Even, satışa henüz çıkmamasına rağmen Zorlu Levent projesinin de ilgi gördüğünü, bazı şirketlerin projeyi çok beğenerek tamamını satın alıp kendi şirket merkezleri yapmak istediğini ancak böyle bir satış düşünmediklerini açıkladı.

Zorlu Gayrimenkul Grubu Başkanı Mesut Pektaş, Ali Sami Yen projesinde Yaşar Aşçıoğlu ile ortaklıkları ile ilgili "Yaşar Aşçıoğlu ile görüştük. Tam o dönemde  TOKİ  temina yatırılmadığı için ihaleyi feshetmeye gidiyordu. Teminat mektubunu yatırdık. Böylece ihale iptal olmadı. Ancak daha sonra ticari nedenlerle biz uzlaşamadık" diye konuştu.

444 94 96

www.zorlucenter.com.tr

Basında yer alan diğer haberler:

Fiyatlar yükselince hedef de büyüdü
Zincirlikuyu'daki eski Karayolları arazisi üzerinde 2.5 milyar dolarlık bir yatırımla inşa ettiği Zorlu Center'da satışlara başlayan Zorlu Holding, gelen talepler üzerine sektördeki hedefini daha yukarılara taşıdı.
Sadece rezidansların satıldığı projede metrekare satış aralığının en yüksek 18 bin dolar olarak açıklanmasına rağmen fiyatların daha yukarı çıktığını dile getiren Zorlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, penthouseların ise 25 bin dolardan satıldığını açıkladı. Zorlu Gayrimenkul'de Yönetim Kurulu Üyesi olan 26 yaşındaki Emre Zorlu, tüm gayrimenkul yatırımlarının başında bulunuyor.

Bazı şirketler projeyi kapatmak istiyor
Alışveriş merkezi kısmının 2012 yılında tamamlanacağı ve 580 rezidansın bulunduğu projeye 3 bin kişilik talep topladıklarını vurgulayan Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even ise, "Yoğun ilgiyle karşılaştık. Tek bir satış görevlisi günde beş-altı randevu alabiliyor. Bir kişiyle görüşme 1.5 saat gibi bir zaman alıyor" diye konuştu.
Grubun gayrimenkuldeki yatırım hedefini Zorlu Center da dahil olmak üzere 3.5 milyar dolar olarak bildiren Even, “2.5 milyar dolar yatırım büyüklüğündeki 120 milyon dolar büyüklüğündeki İzmir'deki Zorlu Konak ve Levent'teki 280 milyon dolarlık Zorlu Ofis projesine devam ediyoruz. Ofis projemiz 2013 yılında tamamlanacak. İnşaatına bir ay içinde başlayacağız. Türkiye'de örneği olmayan lüks bir ofis projesi planlıyoruz. Metrekare fiyatlarının da piyasadaki üst sınır zorlayacağı kanaatindeyiz” dedi. Satışa henüz çıkmamasına rağmen Zorlu Levent projesinin de ilgi gördüğünü belirten Even, bazı şirketlerin projeyi çok beğenerek tamamını satın alıp kendi şirket merkezleri yapmak istediğini ancak böyle bir satış şekli düşünmediklerini vurguladı.
 
Zorlu, Ali Sami Yen’i ipten aldı
Zorlu Grubu’un geçtiğimiz günlerde Ali Sami Yen projesinde Yaşar Aşçıoğlu ile ortaklıkları gündeme gelmiş, ancak anlaşma sağlanamamıştı. Zorlu Gayrimenkul Grubu Başkanı Mesut Pektaş yaptığı açıklamada, "Yaşar Aşçıoğlu ile görüştük. Tam o dönemde TOKİ teminat yatırılmadığı için ihaleyi feshetmeye gidiyordu. Teminat mektubunu yatırdık. Böylece ihale iptal olmadı. Ancak daha sonra ticari nedenlerle biz uzlaşamadık" diye konuştu.

Türkiye'nin en pahalı 500 dairesi için 3 bin kişi müracaatta bulundu
 

Krizin ardından canlanan ekonomi, lüks konutlara da ilgiyi artırdı. Türkiye'de ilk kez konut, alışveriş merkezi, otel, kültür merkezi ve ofisin bir arada toplandığı Zorlu Center'daki en küçüğü 1 milyon 100 bin dolar olan 584 daireye 3 bin kişi başvurdu. Merkezin tasarımı, İspanya'da düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali'nde büyük ilgi görürken, organizasyonda Türkiye 14 proje ile yer aldı.

İstanbul'un en değerli arsasına inşa edilen ve sadece 1+1 daireleri 1 milyon 100 bin dolar olan Zorlu Center'daki 584 daireye iki hafta içinde 3 bin kişi başvuruda bulundu. Başvuruları hâlâ almaya devam ettiklerini belirten yetkililer, günde 50'ye yakın müşteriyle görüşme yaptıklarını açıkladı. Türkiye'de ilk kez konut, alışveriş merkezi, otel, kültür merkezi ve ofis olmak üzere 5 fonksiyonlu bir kompleks olarak inşa edilen ve tasarımı ile Dünya Mimarlık Festivali'nde finale kalan Zorlu Center'a jürilerin ilgisi de büyük. Zorlu Gayrimenkul Başkanı Mesut Pektaş, yapıyı daha çok kamusal alan şeklinde tasarladıklarını ve ulaşım sorununu 30 milyon dolarlık ek yatırımla çözecekleri için ilgi odağı olan projenin iki yıl içinde tamamlanacağını belirtiyor. Kaba inşaatın yanında ince inşa çalışmaları da başlamak üzere olan komplekste çalışan sayısı kısa süre sonra üç katına çıkarak 4 bin 500'e ulaşacak.

Zorlu Center'daki 584 daire için 3 bine yakın talep topladıklarını açıklayan şirketin Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ever de günde bir satış sorumlusunun 5-6 talep aldığını, bu departmanda toplam 8 kişinin çalıştığını ifade ediyor. Metrekare fiyatları 9 bin 500 ile 18 bin dolar arasında değişen rezidanslar, 118 metrekare ile 738 metrekare arasında çeşitlilik gösteriyor. Bin 350 metrekare büyüklüğündeki Penthouseların fiyatı ise 24 milyon doları buluyor. Metrekare fiyatı 25 bin dolar olan bu alanlara da yerli ve yabancılardan talep geliyor. Merkezde yaklaşık 200 de dükkân bulunuyor. Zorlu Holding ve Zorlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, bunların hepsinin sadece kiralanabileceğini ifade ediyor. İçinde biri 2 bin 300, biri 700 kişilik iki ayrı tiyatro salonu bulunacak merkez tamamlandığında 2,5 milyar dolar harcanmış olacak.

Zorlu Gayrimenkul'ün ödüllü projesi Zorlu Levent hakkında da bilgi veren Zorlu Gayrimenkul Grup Başkanı Mesut Pektaş, burada fiyatların üst sınırları zorlayacağını düşünüyor. Pektaş, hiçbir ofisin satılmayacağını, sadece kiralanabileceğini kaydediyor. Projenin mimarlarından Mehmet Ever, komplekste tek ve çift katlara ayrı asansörlerle hizmet vererek hem yüzde 40 daha az asansör, hem yüzde 40 daha kısa sürede ulaşım tasarrufu sağlayacaklarını belirtiyor. Komplekste bir katın tamamını kiralamak isteyenlerin olduğunu ifade eden Evin, bunların bir kısmının Türkiye'ye ilk kez girecek ciddi Avrupalı şirketlerden oluştuğunu, bazılarının ise büyümek isteyen yerli firmalar olduğunu söylüyor. 2013'te tamamlanacak Zorlu Levent'te metrekare fiyatı 55 dolar olacak. Şirketin bir diğer projesi ise Zorlu Konak. İzmir'deki bu projeye arazi hariç 120 milyon dolar yatıracaklarını söyleyen Emre Zorlu, "Zorlu Konak'ta da proje çalışmaları devam ediyor. Orası ticari fonksiyonlarla desteklenmiş bir konut projesi olacak." bilgisini veriyor.

'Müteahhitler aynı paraya daha değerli binalar inşa edilebileceğini keşfetti'

Dünya 3.lüğüne yükselen Türk müteahhitlerine paralel olarak mimarlar da dünya çapında başarılara imza atıyor. Dünyaca ünlü İspanyol mimar Antoni Gaudi'nin şehrinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Mimarlık Festivali'nde (World Architecture Festival) Türkiye'den 9 mimarın toplam 14 projesi finale kaldı. Bunlardan Enginoğlu&Çalışlar Mimarlık, İstanbul Kasımpaşa'daki eski Tekel binasına uyguladığı restorasyon ve canlandırma projesi (DDB Office) ile 'Yeni ve Yaşlı' kategorisinde finale kalmayı başardı. Festivalde üç farklı proje ile yarışan ve festivalde jüri olan mimar Murat Tabanlıoğlu, İngiltere, ABD ve Avustralya'nın ardından dördüncü en çok katılımcı ülke olan Türkiye'nin durumunu, "Türk müteahhitler aynı paraya daha değerli yapılar yapılabileceğini keşfetti." sözleriyle özetliyor. DDB Office ile birinciliği göğüsleyen Emre Arolat Mimarlık'tan Kerem Piker ise, "Zaten Türkiye içinde inşaatta yaşanan rekabet ancak katma değerlerle farklılaştırılabilirdi." diyor. Festivale iki proje ile katılıp finale kalan Zorlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, Türk mimarlık sektöründeki gelişimi büyüyen inşaatın doğal getirisi olarak değerlendiriyor. Zorlu Gayrimenkul Grup Başkanı Mesut Pektaş ise, Türk inşaatçıların topyekûn Arap dünyasında iyi paralar kazanıp edindikleri tecrübeleri Türkiye'ye aktarmaya başlamalarıyla birlikte beklenen güzelliklerin vuku bulduğunu vurguluyor.

RAKAMLARLA ZORLU CENTER

Arazi alanı: 102.000 m²

Toplam inşaat alanı: 615.885 m²

Yeşil alan: 120.000 m²

Sağladığı istihdam; 4000 kişi

Mağaza sayısı; 200 (yaklaşık)

Restoran sayısı: 15 (yaklaşık)
 
Krizin ardından canlanan ekonomi, lüks konutlara da ilgiyi artırdı. Türkiye'de ilk kez konut, alışveriş merkezi, otel, kültür merkezi ve ofisin bir arada toplandığı Zorlu Center'daki en küçüğü 1 milyon 100 bin dolar olan 584 daireye 3 bin kişi başvurdu. Merkezin tasarımı, İspanya'da düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali'nde büyük ilgi görürken, organizasyonda Türkiye 14 proje ile yer aldı.

Performans sanatları merkezi kapasitesi: 3.140 kişi

Rezidans sayısı: 580 
Zaman/ARİF BAYRAKTAR


Geri Dön