26 / 04 / 2024

Zorlu Holding güneş enerjisine yatırım yapacak!

Zorlu Holding güneş enerjisine yatırım yapacak!

Zorlu Holding, elektronik, tekstil, madencilik ve gayrimenkulden sonra enerji sektöründe de yeni hamleleriyle üst ligi zorluyor.




Zorlu Holding, elektronik, tekstil, madencilik ve gayrimenkulden sonra enerji sektöründe de yeni hamleleriyle üst ligi zorluyor. Enerji üretiminde farklı alanlarda önemli yatırımları bulunan holding, geçen hafta üretimin ardından Osmangazi Elektrik ile dağıtım işine de girmiş oldu. Bu önemli gelişmeyi kamuoyuna açıklayan grubun üzerinde çalıştığı bir önemli yatırım alanı ise güneş.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Ekonomist'te mayıs ayında yayınlanan röportajında güneş enerjisine yönelik yatırım planlarını açıklamıştı. Amerikalı First Solar şirketiyle yaptığı ekipman işbirliğini paylaşan Zorlu Holding'in enerji birimi, bugünlerde güneş enerjisi için açılacak ihaleye yoğunlaşmış durumda.


Holdingin patronu Ahmet Nazif Zorlu, aralık ayında Enerji Bakanlığı'nın açacağı lisans ihalesine gireceklerini, bunun için sıkı çalıştıklarını söylüyor. Yenilenebilir enerji yatırımlarını önemsediklerini ve bu noktada güneşe yatırım konusunda heyecanlı olduklarını aktaran Zorlu, aralık ayındaki ihalenin sonucuna göre 2017 yılında yatırımlara başlayacaklarını dile getiriyor.


Ekonomist 


Geri Dön