29 / 03 / 2024

Zorunlu deprem sigortası mesken teminat tutarı ne kadar?

Zorunlu deprem sigortası mesken teminat tutarı ne kadar?

DASK, ev sahiplerinin yaptırması gereken sigortalar arasında bulunuyor. Peki DASK'ta mesken teminat tutarı ne kadar? İşte 2020 yılı itibariyle DASK mesken teminat tutarı...



Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) Tarife ve Talimat Tebliği’nde yeni yılla beraber değişikliğe gidildi. Buna göre DASK’ta 215 bin TL olan mesken teminat tutarı, 240 bin TL'ye yükseltildi. 

Sözcü'de yer alan habere göre; her sene yapı maliyetlerine bağlı olarak belirli bir teminat tutarı veren DASK'ta yapı maliyetlerindeki artışla birlikte teminat tutarında da yeni yılda artış yaşandı. Buna göre DASK’ta 215 bin TL olan mesken teminat tutarı 240 bin TL'ye yükseltildi. Diğer yandan daha yüksek teminat almak isteyen veya yapının değeri, mecburi deprem sigortasının azami teminat tutarını geçtiği durumlarda sigortalı; dilerse farklı sigorta firmalarından isteğe bağlı olarak deprem sigortası da yaptırabilir. 

ARSALAR İÇİN DASK GEREKİYOR MU?

Zorunlu deprem sigortası yalnızca yapılar için geçerli olmakla birlikte arsalar için geçerli değil. Bu nedenle sigorta bedeli yalnızca konutlar için geçerli sayılıyor. 

Mecburi deprem sigortası başvusu yapabilmek için; sigortalının ismi, telefon numarası, adresi, T.C. kimlik numarası, sigorta kapsamına alınacak binanın açık adresi; tapu ayrıntıları, inşa tarihi, yapı türü, toplam kat sayısı, mevcut hasar vaziyeti, yapının brüt yüz ölçümü ve kullanım biçimi bilgilerinin bulunduğu belgeler hazırlanmalı. Diğer yandan mecburi deprem sigortası konut içerisindeki eşyaları da kapsarken, DASK sadece konutları kapsıyor.

Türkiye'deki konutların yüzde 54'ü DASK güvencesinde!

DASK için nereye başvurulur 2020? 


Geri Dön