19 / 04 / 2024

Apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar 2015!

Apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar 2015!

Apartmanda malik ve kiracıların uyması gereke kurallar, apartman genel kurul toplantısında belirlenebiliyor. Peki apartmanda uyulacak kurallar nelerdir? İşte apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar 2015 örneği...



Apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar 2015!

Apartmanda malik ve kiracıların uyması gereke kurallar, apartman genel kurul toplantısında belirlenebiliyor. Apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar listesinde gürültü ve temizlik gibi konulara değinilirken; ortak alanların da nasıl kullanılması gerektiği kararlaştırılabiliyor.


Apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar 2015 örneği şu şekilde;

1- Yasal olarak korunan dinlenme saatleri; 23:00 – 08:00 arası ve genel olarak Pazar günleri ve Resmi Tatil günleri’dir.


Yukarıda belirtilen yasal dinlenme saatlerinde, delik delmek, çekiç ile çalışmak, yüksek sesle müzik dinlemek, çamaşır makinesi, elektrikli süpürge vb. gürültülü makina çalıştırmak veya yüksek ses çıkarabilecek herhangi bir eylemde bulunmak kesinlikle yasaktır.


2- Balkonlarımız hepimizin özel kullanım alanlarıdır ve her an kullanılabileceği düşünülmelidir. Bu sebeple balkonlardan halı, kilim, sofra örtüsü, vs herhangi birşey silkelemek yasaktır.


3- Her türlü çöp (kül, süprüntü, şişe, teneke kutu, mutfak çöpü vs.) sadece  çöp bidonlarına dökülmelidir. Balkondan aşağı atılmamalıdır. Aynı sekilde yemek artıkları gibi maddeler, hayvan beslemek için camdan atılmamalıdır.


Örneğin; güvercinlerin bir apartmanı büyük ölçüde kirletebileceklerini ve yerde kalan yemek artıklarının sıçan ve diger haşereleri çektiğini lütfen unutmayınız.


4- Apartman çatısına çıkan merpen boşluğu depo alanı değildir. Bu bölgede eşya bulundurulması yasaktır.


Güvenliğiniz için;


5- Bina giriş kapısını sürekli kapalı tutunuz. Kapınızın zilini çalana mutlaka kim olduğunu sorunuz. Tanımadığınız kişilere kapıyı kesinlikle açmayınız.


6- Apartmanda tanımadığınız kişelere rastladığınızda; mutlaka kimi aradığını ve niçin apartmanda buluduğunu sorunuz. Durumlarından şüphe duyuyorsanız lütfen yönetime en kısa süre haber veriniz.


7- Genel düzenlemeler ve güvenlik düzenlemeleri baglamında yukarıdaki hususlara uyulması zorunludur.


8- Kiracılar için; apartman kuralları sizinle imzalanan kira sözleşmesinin bir parçasıdır. tüm sakinlerin huzuru için bu kurallara uyulması sağlanmalıdır.


9- Apartman kurallarına uyulmaması veya bunların dikkate alınmaması sonucunda doğan tüm hasarlardan ve ihbar zorunluluğunda doğan tüm zararlardan apartman sakinlerinin sorumlu olacağı unutulmamalıdır.


Komşu gürültüsüne ceza var mı?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön