28 / 03 / 2024

Apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar!

Apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar!

Birden fazla konutun yer aldığı apartmanlarda, apartman huzurunun sağlanması için konut sakinlerinin uymaları gereken kurallar vardır. Peki apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar nelerdir?



Apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar!

Apartmanda huzur ve refahın sağlanabilmesi için apartman yönetiminin ve apartman sakinlerinin üzerine sorumluluklar düşüyor. Bunun için apartmanda bazı kuralların alınması ve uygulanması gerekiyor. İşte apatmanda uyulması gereken kurallar..


Apartman sakinleri kuralları..

Apartmanda uyulması gereken kuralların apartman yönetimince, apartman kurullarında belirlenmesi gerekiyor. Bunun için ilk olarak apartman yönetim kurulu mevcut değilse oluşturulması ve bir apartman yönetim defterinin alınması gerekiyor.


Alınan apartman yönetim defterinde, genel kurulda belirlenen kuralların, hak ve sorumlulukların belirlenmesi şart.


Apartmanda uyulması gereken kurallara birkaç örnek..

- Apartmanda mangal yapılmaması,

- Apartman otopark paylaşımının belirlenmesi ve belirlenen düzene uyulması,

- Apartman bahçesine zarar verilmemesi,

- Apartman aidatlarının zamanında ödenmesi gibi..


Apartmanlarda meydana gelen olağanüstü genel kurul toplantılarına bütün apartman sakinlerinin -keyfi nedenler olmamak şartıyla- katılamaması durumunda, alınan kararların "Apartman sakinlerinin dikkatine!" şeklinde belirtilip, apartman panolarına asılması gerekiyor.


Böylece, apartmanda uyulması gereken kurallara uyum sağlandığında ve komşu hukukunun gerektirdiği gibi davranıldığında apartmanda huzur sağlanacaktır.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön